Huurlingen: Eerste goal Skogen, Antonucci weer belangrijk

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Dylan Vente, Ramon Hendriks (Roda JC, NAC Breda)
Roda JC - NAC Breda 3-3
Vente: Basisspeler, speelde 71 minuten
Hendriks: Basisspeler, speelde 90 minuten

Dylan Vente en Ramon Hendriks stonden vrijdagavond tegenover elkaar in een doelpuntrijk duel. De wedstrijd tussen Roda JC en NAC Breda eindigde in 3-3, wat voor NAC een slecht resultaat was in de race om directe promotie. Hoewel zijn ploeg dus drie keer scoorde, was Vente niet bij de doelpuntenproductie betrokken. Hendriks speelde aan Bredase kant met enkele goede onderscheppingen en gewonnen duels een degelijke wedstrijd. Ploeggenoot Marouan Azarkan bleef negentig minuten op de bank.

Francesco Antonucci (FC Volendam)
Jong FC Utrecht - FC Volendam 2-3
Basisspeler, speelde 90 minuten (1 assist)
Francesco Antonucci verkeert bij FC Volendam in uitstekende vorm. De Feyenoord-huurling schitterde vorige week al met onder meer twee assists bij de 5-1 overwinning van FC Volendam op Helmond Sport en was ook tegen Jong FC Utrecht weer belangrijk. Al binnen vijf minuten bewaarde hij oog in oog met de keeper goed het overzicht en gaf hij de assist op Samuele Mulattieri, die in een leeg doel binnen kon tikken. Volendam won de wedstrijd uiteindelijk met 2-3.

Naoufal Bannis, Bernardo Silva (FC Dordrecht)
FC Dordrecht - FC Den Bosch 2-6
Bannis: Basisspeler, speelde 90 minuten
Silva: Basisspeler, speelde 45 minuten

De Feyenoorders bij FC Dordrecht beleefden een minder goed weekend. Met beide huurlingen aan de aftrap ging Dordrecht met liefst 2-6 onderuit tegen FC Den Bosch. Voor Bernardo Silva duurde de wedstrijd slechts 45 minuten. Hij werd in de rust gewisseld.

Sondre Skogen (Excelsior)
Telstar - Excelsior 1-1
Basisspeler, speelde 90 minuten (1 goal)

Sondre Skogen was afgelopen vrijdag van grote waarde voor Excelsior. De verdediger, die pas zijn vierde wedstrijd voor de Kralingers speelde, kopte in de slotfase een voorzet van Luigi Bruins binnen. Daarmee redde hij een punt voor Excelsior, waar Ozan Kökcü (de broer van Orkun) eerder Telstar op 1-0 had gezet. Skogen pakte overigens ook nog geel, al lag de nadruk na afloop natuurlijk vooral op zijn eerste treffer uit zijn carrière.

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC St. Gallen - FC Luzern 0-0
Basisspeler, speelde 90 minuten

Na zijn disciplinaire straf speelde Jordy Wehrmann afgelopen week weer twee wedstrijden namens FC Luzern. Bij de 1-2 overwinning (na verlenging) op FC Lugano in de kwartfinale van de Zwitserse beker viel hij in de 63e minuut van de officiële speeltijd in en afgelopen weekend stond hij de volle negentig minuten op het veld. Tegen St. Gallen speelde hij met zijn ploeg toen met 0-0 gelijk. Overigens pakte Wehrmann in beide wedstrijden een gele kaart.

George Johnston (Wigan Athletic)
Wigan Athletic - Crewe Alexandra 2-0

George Johnston kon afgelopen week bij Wigan Athletic weer twee keer negentig minuten bijschrijven. De Schot droeg bij aan de overwinningen op Sunderland (2-1) en Crewe Alexandra (2-0), waardoor Wigan nu op koers ligt om degradatie te ontlopen. Johnston zelf miste in de afgelopen tien wedstrijden geen minuut.

Overig
Net als Feyenoord kwamen ook Sparta (Wouter Burger), Willem II (Sven van Beek, Ian Smeulers) en FC Twente (Luciano Narsingh) door de bekerfinale afgelopen weekend niet in actie. Oxford United deed dat wel, maar daarbij bleef Liam Kelly negentig minuten op de bank. Mikael Johnsen (FC Dordrecht) is nog altijd geblesseerd.

Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann FC Utrecht Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger