''Feyenoord heeft een uitstekende keeperstrainer''

dinsdag 13 april 2021 07:38 37.460 keer bekeken 107 reacties Pro Shots

Nick Marsman gaat de overstap van Feyenoord naar het Inter Miami van David Beckham in Amerika maken. Marsman kwam ooit als derde doelman naar de Rotterdammers, maar dat was wel op voorspraak van keeperstrainer Khalid Benlahsen omdat hij hem beter dacht te kunnen maken, zo vertelt Feyenoord watcher Martijn Krabbendam. Nu moet er een opvolger voor Marsman aangetrokken worden. "Feyenoord heeft een uitstekende keeperstrainer en ik denk dat ze die verantwoordelijkheid nu weer bij hem neerleggen." 

Voor Marsman is de lucratieve overstap naar Amerika een winnend lot uit de loterij. "Zeker als je jezelf bedenkt dat hij een beetje op een dood spoor was geraakt toen hij bij Feyenoord kwam: derde keeper, niemand had er eigenlijk grote verwachtingen van, er kleefde aan hem dat hij nogal wat foutjes maakte et cetera. Maar ja, je ziet nu hoe een carrière kan verlopen", aldus Krabbendam op de radio van Voetbal International. "Voor die jongen is dat natuurlijk een geweldige stap. Hij heeft het uitstekend gedaan. Hij moest Bijlow vervangen, dat was niet gemakkelijk. Die geldt natuurlijk als een van de beste jonge keepers, met Nederlands elftal potentie."

De doelman kende wel een valse start tegen FC Emmen, waar hij een domme overtreding beging die tot een strafschop leidde. "Jezelf zo kunnen manifesteren in Emmen en daarna steeds beter worden, geweldige statistieken kunnen overleggen: in alle lijstjes stond hij hoog genoteerd. Hij heeft een aflopend contract en dan is het logisch dat er interesse voor hem komt. Feyenoord wilde ook nog wel met hem verder. Daar zijn ook gesprekken over gevoerd, maar als er dan zo'n kans uit Miami komt, dan snap ik wel dat je daarvoor kiest."

Een fitte Justin Bijlow is eerste keeper en daarom is een vertrek van Marsman dus wel te begrijpen. "Iedereen gunt het hem ook. Het is een jongen die goed in de groep ligt. Dat zou je in eerste instantie niet verwachten voor een keeper die op voorhand niet veel speelde. Hij kan met iedereen overweg en ze vinden het allemaal een aardige gozer", zo vervolgt Krabbendam, die ook niks gemerkt heeft van enige vijandigheid tussen Marsman en Blijlow. "Ze hadden zeker een goede band. Bijlow weet als geen ander dat keepers elkaar nodig hebben. Toen Jones keepte, en Vermeer daarvoor, zat Bijlow daarachter. Door goed te trainen hield hij die andere keepers ook scherp en dat is precies wat Marsman heeft gedaan bij hem."

Gerelateerd nieuws
107 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75434 leden - Op dit moment zijn 102 mensen actief, waarvan 29 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved