Advocaat: ''Vooraf besproken: als het niet loopt, draaien we door''

Advocaat: ''Vooraf besproken: als het niet loopt, draaien we door''

Trainer Dick Advocaat verraste voor de wedstrijd tegen FC Utrecht door met vijf verdedigers te beginnen, maar moest die keuze al snel terugdraaien. Na afloop legde hij uit dat dat van tevoren besproken was. Zo herhaalde hij dat hij liever met Luis Sinisterra was begonnen, maar dat de aanvaller nog geen negentig minuten kon spelen.

"We hadden dit al besproken met diverse spelers, iedereen wist het", zei Advocaat tegenover ESPN over het 'plan B'. "Jens kwam daarom ook naar de zijkant. We hadden het er voor de wedstrijd al over gehad: als het niet loopt, draaien we door. Het had ook te maken met hoe Utrecht stond. Zij speelden met een middenvelder erachter, in de andere wedstrijd speelden ze anders."

"Het was een rommelige wedstrijd", zag ook Advocaat. "Utrecht is uit toch altijd vervelend. Het was voor hun ook een must, voor ons ook. Dan zie je wat een druk erop zit. Qua passing gaven we het de eerste helft zelf weg en datzelfde geldt voor Utrecht. Van beide kanten was het geen geweldige wedstrijd, behalve die geweldige goal van Berghuis."

Lees meer over
Steven Berghuis Luis Sinisterra FC Utrecht Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties