Advocaat: ''Vooraf besproken: als het niet loopt, draaien we door''

zondag 11 april 2021 14:33 32.395 keer bekeken 99 reacties Pro Shots

Trainer Dick Advocaat verraste voor de wedstrijd tegen FC Utrecht door met vijf verdedigers te beginnen, maar moest die keuze al snel terugdraaien. Na afloop legde hij uit dat dat van tevoren besproken was. Zo herhaalde hij dat hij liever met Luis Sinisterra was begonnen, maar dat de aanvaller nog geen negentig minuten kon spelen.

"We hadden dit al besproken met diverse spelers, iedereen wist het", zei Advocaat tegenover ESPN over het 'plan B'. "Jens kwam daarom ook naar de zijkant. We hadden het er voor de wedstrijd al over gehad: als het niet loopt, draaien we door. Het had ook te maken met hoe Utrecht stond. Zij speelden met een middenvelder erachter, in de andere wedstrijd speelden ze anders."

"Het was een rommelige wedstrijd", zag ook Advocaat. "Utrecht is uit toch altijd vervelend. Het was voor hun ook een must, voor ons ook. Dan zie je wat een druk erop zit. Qua passing gaven we het de eerste helft zelf weg en datzelfde geldt voor Utrecht. Van beide kanten was het geen geweldige wedstrijd, behalve die geweldige goal van Berghuis."

Gerelateerd nieuws
99 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 49 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75434 leden - Op dit moment zijn 269 mensen actief, waarvan 60 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved