Berghuis: ''Het was een goede actie van Sinisterra''

zondag 11 april 2021 14:21 37.635 keer bekeken 78 reacties Pro Shots

Steven Berghuis was tegen FC Utrecht wéér beslissend voor Feyenoord. De aanvoerder en topscorer van de Rotterdammers kreeg in de tweede helft een goede bal van Sinisterra en aarzelde niet om deze tegen de touwen te knallen. Na afloop erkende hij dat het een belangrijk moment was in een weinig hoogstaande wedstrijd. 

"Het zijn spaarzame momenten", begon Berghuis over de aanval waar hij uit scoorde. "Het was een goede actie van Sinisterra. Als je die jongen één tegen één kan brengen aan de flank, weet ik dat ik m'n positionering al kan voorbereiden, want hij komt er zo vaak langs. Het was een goede bal en ik hoefde alleen af te ronden", zei hij tegenover ESPN.

Dat het een zwakke wedstrijd was, erkende de aanvoerder. "Het was geen hoogstaande wedstrijd, van beide partijen niet. Ons systeem in het begin pakte niet goed uit, dat hebben we vrij snel weer omgedraaid. Toen we terug gingen naar 4-3-3, zeker met de wissel (Sinisterra voor Botteghin, red.), krijg je toch meer je eigen patronen terug. Het was wel heel slordig, heel laag tempo. Dan is één zo'n moment lekker en dan konden we een beetje achteruit."

Op de vraag of Berghuis zelf achter de 5-3-2-formatie stond waar Feyenoord in begon, antwoordde hij met een veelzeggende lach. "Dat is niet aan mij, dat is een vraag voor de trainer."

Gerelateerd nieuws
78 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 31 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75434 leden - Op dit moment zijn 137 mensen actief, waarvan 38 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved