Huurlingen: Bannis blinkt uit bij stunt tegen De Graafschap

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Francesco Antonucci (FC Volendam)
TOP Oss - FC Volendam 2-0
Basisplaats, speelde 75 minuten

Francesco Antonucci heeft met FC Volendam geen goed paasweekend achter de rug. Zijn ploeg verloor vrijdagavond al met 0-3 van SC Cambuur en ging maandag met 2-0 onderuit tegen TOP Oss. Tegen Cambuur stond de aanstaand Feyenoorder 90 minuten lang op het veld; tegen TOP werd hij een kwartier voor tijd gewisseld.

Dylan Vente (Roda JC)
Roda JC - Almere City 0-0 (Gestaakt)
Basisplaats, speelde 45 minuten

Dylan Vente stond bij Roda JC aan de aftrap van het duel tegen nummer drie Almere City, dat werd gestaakt wegens de vele sneeuwval in Kerkrade. Na 67 minuten werd besloten dat de wedstrijd, die op dat moment nog 0-0 stond, niet uit werd gespeeld. Vente stond toen al niet meer op het veld; hij werd in de rust vervangen. Drie dagen eerder speelde Vente wel negentig minuten tegen Go Ahead Eagles. Ook daar kon hij echter geen potten breken. De wedstrijd eindigde zonder doelpunten.

Sondre Skogen (Excelsior)
Excelsior - Jong PSV 0-0
Basisplaats, speelde 90 minuten

Na twee wedstrijden in de basis te hebben gestaan, moest Sondre Skogen maandag weer plek nemen op de reservebank van Excelsior. Vanaf daar zag hij hoe zijn ploeg met 7-2 onderuit ging tegen koploper SC Cambuur. Waar hij nu 90 minuten reserve bleef, stond hij vrijdag nog 90 minuten op het veld. Hij hielp zijn ploeg toen aan het houden van de nul tegen Jong PSV (0-0).

Naoufal Bannis, Bernardo Silva (FC Dordrecht)
FC Dordrecht - FC Eindhoven 1-5
Bannis: Basisspeler, speelde 90 minuten
Silva: Basisspeler, speelde 90 minuten

Over de meest recente wedstrijd van FC Dordrecht kunnen we kort zijn; Naoufal Bannis en Bernardo Silva stonden maandag 90 minuten op het veld, maar werden met 1-5 weggetikt door FC Eindhoven (Bannis kreeg nog geel). Leuker was de wedstrijd van afgelopen vrijdag, waarin Bannis een absolute hoofdrol opeiste. Tegen De Graafschap, de nummer twee van de competitie, won Dordrecht knap met 0-3 en was Bannis bij alle doelpunten betrokken. Twee keer rondde hij zelf goed af, nadat hij eerder de assist gaf op de openingstreffer.

Ramon Hendriks, Marouan Azarkan (NAC Breda)
NAC Breda - Go Ahead Eagles 0-1
Hendriks: Basisspeler, speelde 90 minuten
Azarkan: Invaller, speelde 23 minuten

Net als de meeste Feyenoorders in de Eredivisie hadden ook die van NAC Breda geen goed weekend. Maandag werd met 0-1 verloren van Go Ahead Eagles, nadat de ploeg vrijdag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Jong Ajax. Een positief punt is wel dat Marouan Azarkan in beide wedstrijden mocht invallen, waarmee hij zijn aantal invalbeurten tot nu toe in een week heeft verdubbeld. Doelpunten en assists bleven daarin nog uit. Ramon Hendriks stond in beide wedstrijden negentig minuten op het veld.

Wouter Burger (Sparta)
Sparta - PEC Zwolle 3-2

Wouter Burger heeft bij Sparta niet altijd de speeltijd gekregen waar hij op hoopte, maar stond dit weekend tegen PEC Zwolle voor de vijfde keer op rij in de basis. Zijn optreden bleef echter beperkt tot één helft, waarna hij in de rust werd gewisseld. Vanaf de bank zag hij hoe Sparta in de allerlaatste minuut de beslissende 3-2 maakte.

Luciano Narsingh (FC Twente)
FC Twente - Vitesse 1-2

Ook voor Luciano Narsingh duurde zijn optreden dit weekend slechts 45 minuten. De aanvaller had ook Feyenoord kunnen helpen door belangrijk te zijn tegen concurrent Vitesse, maar speelde een tamelijk onzichtbare wedstrijd. In de rust bleef hij in de kleedkamer achter, waarna hij zijn ploeg een 1-0 voorsprong uit handen zag geven.

Sven van Beek (Willem II)
Willem II - AZ 0-1
Ook Sven van Beek had Feyenoord kunnen helpen, waar hij met Willem II tegen AZ speelde. Daar was hij ook dichtbij, want met zijn collega's achterin hield hij de Alkmaarders (die al vroeg met tien man speelden) lang op de nul. Toch viel de bal in de 72e minuut binnen. Ondanks een degelijk optreden kon Van Beek een 0-1 nederlaag niet voorkomen.

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Lausanne-Sport - FC Luzern 2-1
Invaller, speelde 18 minuten

Voor het eerst sinds zijn debuut voor FC Luzern begon Jordy Wehrmann een wedstrijd vanaf de bank. Pas achttien minuten voor tijd kwam hij in de ploeg, maar het verschil kon hij niet meer maken. De eindstand van 2-1 stond op dat moment al op het bord.

George Johnston (Wigan Athletic)
Wigan Athletic - Portsmouth 0-1

George Johnston stond negentig minuten op het veld bij de wedstrijd van Wigan Athletic tegen Portsmouth. De centrumverdediger speelde een prima wedstrijd en was volgens SofaScore de beste man aan de kant van Wigan, maar dat mocht niet baten. Zijn ploeg verloor met 0-1.

Overig
Liam Kelly bleef maandag bij Oxford United negentig minuten op de bank tegen Accrington Stanley (1-2 nederlaag). Drie dagen eerder deed hij een kwartier mee tegen Sunderland (3-1 nederlaag). Mikael Johnsen kampt al sinds zijn komst naar FC Dordrecht met een blessure en maakt nog altijd geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie.

PSV Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann Vitesse ajax De Graafschap Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger