Borst: ''Bij Feyenoord is niets veranderd''

Borst: ''Bij Feyenoord is niets veranderd''

Hugo Borst schreef 25 jaar geleden het boek De Coolsingel bleef leeg en veel items zijn nu ook weel actueel. De stadionclub worstelt al decennia met financiële problemen die steeds tijdelijk opgelost worden, waarna de hele riedel opnieuw afgespeeld lijkt te worden. Borst: "Bij Feyenoord is niets veranderd, nee."

"Ze hebben nog steeds geen geld, ze hebben nog steeds geen elftal dat zich kan meten met Ajax, internationaal stelt het weinig voor, maar ja: Het Legioen, de supporters", aldus Borst voor de camera van het Algemeen Dagblad, die in de huidige tijd niet nog eens een jaar de stadionclub kan volgen voor een nieuw boek. "Feyenoord is altijd een borrelende vulkaan en wat nu moeilijk is, is om er binnen te komen. Feyenoord wordt door Feyenoord Media hermetisch afgesloten. Alles dat gebeurt is geregisseerd en daarom ook stukken minder interessant."

Daarom kijkt Borst extra uit naar de documetaire serie over Feyenoord op Disney+. "Interessant wordt wat Feyenoord ons gaat voorschotelen bij Disney. Ik ben een beetje bang dat er heel goede stukken worden weggelaten. Als Feyenoord alles zou laten zien dat er dit jaar is gebeurd, dan wordt het een geweldige documentaire. Dus ik ben best nieuwsgierig of Feyenoord het aandurft om de fouten te laten zien. En wat geeft het eigenlijk? Overal waar gewerkt wordt, worden er fouten gemaakt. Er is altijd gedonder en wat geeft het als dat zichtbaar wordt? Het is maar voetbal, he?"

"Ik zou graag bij de overleggen willen zitten tussen de mensen die Feyenoord leiden en hoe ze over spelers praten die ze hebben aangetrokken en niet succesvol zijn. En ook over hoe ze over Het Legioen praten, maar daar wordt altijd heel spastisch over gedaan. 'Dat mag niet naar buiten'. Er wordt gedaan alsof Feyenoord Noord-Korea is, terwijl Feyenoord, wereldwijd gezien, gewoon een voetbalclub uit duizenden is. In Nederland bijzonder, natuurlijk, maar joh: laat ons gewoon meekijken over de schouder."

Lees meer over
Hugo Borst ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties