Huurlingen: Debuut Skogen, Hendriks valt geblesseerd uit

Huurlingen: Debuut Skogen, Hendriks valt geblesseerd uit

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Sondre Skogen (Excelsior)
Excelsior - Helmond Sport (0-3)
Basisspeler, speelde 79 minuten

Voor het eerst is er in deze rubriek plek voor Sondre Skogen. De Noor maakte afgelopen weekend tegen Helmond Sport zijn debuut in het centrum van de vijfmansverdediging van Excelsior. Een groot succes werd zijn debuut helaas niet; Excelsior verloor met 0-3 en kan de play-offs zo goed als uit het hoofd zetten.

Huurlingen: Debuut Skogen, Hendriks valt geblesseerd uit

Dylan Vente (Roda JC)
Roda JC - SC Cambuur (3-1)
Basisspeler, speelde 89 minuten

Het Roda JC van Dylan Vente lijkt wel mee te gaan doen in de play-offs. Het won afgelopen weekend zelfs met 3-1 van koploper Cambuur. Vente zelf was niet trefzeker, maar was betrokken bij de openingstreffer van de Limburgers. Een schot van de Feyenoorder werd gestopt door de doelman, waarna Erik Falkenburg de rebound binnen schoot. Een minuut voor tijd werd Vente naar de kant gehaald.

Ramon Hendriks (NAC Breda)
NAC Breda - De Graafschap (3-1)
Basisspeler, speelde 45 minuten

Dé topwedstrijd van het afgelopen Eerste Divisie-wedstrijd was die tussen nummer vier NAC Breda en nummer twee De Graafschap. Zoals gebruikelijk stond Ramon Hendriks bij NAC in de basis, maar hij speelde slechts 45 minuten. De verdediger viel geblesseerd uit. Tot dusver volgde nog geen update over zijn blessure. NAC won overigens wel met 3-1. Marouan Azarkan bleef daarbij negentig minuten lang op de bank.

Huurlingen: Debuut Skogen, Hendriks valt geblesseerd uit

Naoufal Bannis, Bernardo Silva (FC Dordrecht)
FC Dordrecht - Telstar (1-0)
Bannis: Basisspeler, speelde 90 minuten
Silva: Basisspeler, speelde 90 minuten

Naoufal Bannis en de tot centrumverdediger omgeschoolde Bernardo Silva stonden opnieuw beiden aan de aftrap van het duel tussen Dordrecht en Telstar. Hun ploeg won het duel met 1-0, al verzuimde Bannis zelf nog twee grote kansen om die voorsprong te vergroten.

George Johnston (Wigan Athletic)
Wigan Athletic - Ipswich Town (0-0)
Basisspeler, speelde 90 minuten

In de week dat hij te horen kreeg dat zijn aflopende contract bij Feyenoord formeel is opgezegd, maakte George Johnston voor de vijfde keer op rij de negentig minuten vol bij Wigan Athletic. Dat deed hij tegen Ipswich Town, dat op 0-0 werd gehouden.

Overig
Door de interlandperiodes werd er in de hoogste afdelingen niet gevoetbald. Wouter Burger (Sparta), Sven van Beek, Ian Smeulers (Willem II), Luciano Narsingh (FC Twente) en Jordy Wehrmann (FC Luzern) kwamen daarom niet in actie. Ook het FC Volendam van Francesco Antonucci speelt pas komende vrijdag weer, thuis tegen SC Cambuur. Oxford United speelde wel (2-1 winst op Lincoln City), maar deed dat zonder Liam Kelly.

Lees meer over
Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann De Graafschap Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties