VI: Feyenoord weigerde kapitaalinjectie

vrijdag 26 maart 2021 20:38 77.830 keer bekeken 501 reacties Pro Shots

Feyenoord zou in mei 2020 vijftig miljoen euro aangeboden hebben gekregen van een geldschieter, een bedrag dat deels in vernieuwing van het stadion gestoken zou mogen worden. Later in het jaar werd dat bedrag nogmaals aangeboden. Feyenoord maakte geen gebruik van het aanbod en inmiddels is De Kuip voor 25 miljoen onderpand bij investeringsbank Goldman Sachs.

Dit meldt Voetbal International. "Officieel ging dat via de mensen achter De Moderne Kuip, die met hun Plan B pleiten voor een goedkoper en vernieuwd Feyenoordstadion. Een vangnet cq alternatief voor het veel te dure stadion, dat er nog steeds niet is. De man achter dat geld was echter niemand minder dan Aat van Herk. De Rotterdamse miljardair, die altijd boven in de Quote 500 te vinden is", zo melden Feyenoord watcher Martijn Krabbendam en onderzoeksjournalist Iwan van Duren.

"Hij noemde het nieuwe stadion al eerder 'een kansloos' project en gruwelt als Rotterdammer van de boven De Kuip cirkelende Amerikanen. Van Herk heeft geen zin in gedoe, laat staan publiciteit, maar was wel bereid De Kuip te redden." Van Herk is niet uit op aandelen, maar wilde dat Feyenoord het geld zou gebruiken om de 'overbruggingsfinanciering van Goldman Sachs' terug te kopen. Het geld dat dan over zou blijven had voor het versterken van de selectie gebruikt kunnen worden.

Een anonieme, maar volgens Voetbal International betrouwbare, bron was bij het aanbod van Van Herk aanwezig. "Fijn dat jullie bronnenonderzoek doen. Ik zat daar inderdaad bij en Feyenoord zei inderdaad nee tegen de vijftig miljoen van Van Herk, ik keek dan ook raar op toen ik Koevermans van de week hoorde zeggen dat hij dat plan niet kent. Hij zat er zelf namelijk bij."

Gerelateerd nieuws
501 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 201 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 262 mensen actief, waarvan 65 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved