VI: Feyenoord weigerde kapitaalinjectie

VI: Feyenoord weigerde kapitaalinjectie

Feyenoord zou in mei 2020 vijftig miljoen euro aangeboden hebben gekregen van een geldschieter, een bedrag dat deels in vernieuwing van het stadion gestoken zou mogen worden. Later in het jaar werd dat bedrag nogmaals aangeboden. Feyenoord maakte geen gebruik van het aanbod en inmiddels is De Kuip voor 25 miljoen onderpand bij investeringsbank Goldman Sachs.

Dit meldt Voetbal International. "Officieel ging dat via de mensen achter De Moderne Kuip, die met hun Plan B pleiten voor een goedkoper en vernieuwd Feyenoordstadion. Een vangnet cq alternatief voor het veel te dure stadion, dat er nog steeds niet is. De man achter dat geld was echter niemand minder dan Aat van Herk. De Rotterdamse miljardair, die altijd boven in de Quote 500 te vinden is", zo melden Feyenoord watcher Martijn Krabbendam en onderzoeksjournalist Iwan van Duren.

"Hij noemde het nieuwe stadion al eerder 'een kansloos' project en gruwelt als Rotterdammer van de boven De Kuip cirkelende Amerikanen. Van Herk heeft geen zin in gedoe, laat staan publiciteit, maar was wel bereid De Kuip te redden." Van Herk is niet uit op aandelen, maar wilde dat Feyenoord het geld zou gebruiken om de 'overbruggingsfinanciering van Goldman Sachs' terug te kopen. Het geld dat dan over zou blijven had voor het versterken van de selectie gebruikt kunnen worden.

Een anonieme, maar volgens Voetbal International betrouwbare, bron was bij het aanbod van Van Herk aanwezig. "Fijn dat jullie bronnenonderzoek doen. Ik zat daar inderdaad bij en Feyenoord zei inderdaad nee tegen de vijftig miljoen van Van Herk, ik keek dan ook raar op toen ik Koevermans van de week hoorde zeggen dat hij dat plan niet kent. Hij zat er zelf namelijk bij."

[readmore=57186]

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties