Huurlingen: Antonucci tegen Hendriks, assists Burger en Vente

Huurlingen: Antonucci tegen Hendriks, assists Burger en Vente

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Francesco Antonucci, Ramon Hendriks, Marouan Azarkan (FC Volendam, NAC Breda)
FC Volendam - NAC Breda (2-1)
Antonucci: Basisspeler, speelde 90 minuten
Hendriks: Basisspeler, speelde 90 minuten
Azarkan: Invaller, speelde 13 minuten

Onder het toeziend oog van Arne Slot speelde het FC Volendam van Francesco Antonucci afgelopen vrijdag tegen het NAC Breda van Ramon Hendriks en Marouan Azarkan. Laatstgenoemde mocht (pas voor de tweede keer) invallen en deed dertien minuten mee. Antonucci en Hendriks stonden de gehele wedstrijd op het veld. De twee behoorden tot de betere spelers op het veld, maar de punten gingen naar de Belgische middenvelder. Volendam won met 2-1.

Dylan Vente (Roda JC)
Telstar - Roda JC (3-1)
Basisspeler, speelde 90 minuten (1 assist)

Vente heeft zijn waarde voor Roda de afgelopen weken bewezen. Het officiële kanaal van de Keuken Kampioen Divisie deelde voorafgaand aan de wedstrijd tegen Telstar een mooie statistiek: elke 52 minuten is de spits bij een doelpunt van Roda betrokken. Een nederlaag tegen Telstar kon hij echter niet voorkomen. De Feyenoorder gaf nog wel de assist - een heel slim steekballetje met buitenkant voet - op de openingstreffer van Fabian Serrarens, maar zag Telstar terugkomen tot 3-1. Vente zelf pakte in de tweede helft nog geel.

Huurlingen: Antonucci tegen Hendriks, assists Burger en Vente

Naoufal Bannis, Bernardo Silva (FC Dordrecht)
Go Ahead Eagles - FC Dordrecht (5-1)
Bannis: Basisspeler, speelde 70 minuten
Silva: Basisspeler, speelde 90 minuten

Naoufal Bannis en Bernardo Silva kenden vrijdag een pijnlijke avond met FC Dordrecht. Met de twee Feyenoorders in de basis ging de ploeg met 5-1 onderuit tegen Go Ahead Eagles. Overigens speelde Silva, die alweer voor de derde keer op rij in de basis begon, opnieuw als centrale verdediger.

Sven van Beek (Willem II)
Vitesse - Willem II (0-0)
Basisspeler, speelde 90 minuten

Sven van Beek deed zondagmiddag goede zaken met Willem II en hielp daarbij bovendien ook Feyenoord. Met de huurling in de basis hielden de Tilburgers nummer vier Vitesse knap op 0-0. Daarmee haalde de club bovendien VVV-Venlo in op de ranglijst en staat het op doelsaldo boven de degradatiestreep. Ian Smeulers zat overigens de gehele wedstrijd op de bank.

Luciano Narsingh (FC Twente)
sc Heerenveen - FC Twente (0-0)
Basisspeler, speelde 90 minuten
Na een productieve fase met vier assists in vier wedstrijden gaat het nu weer wat minder met Luciano Narsingh en FC Twente. Na een pijnlijke 4-1 nederlaag tegen AZ speelde het vrijdagavond doelpuntloos gelijk tegen sc Heerenveen. Narsingh zelf was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door Jan Paul van Hecke.

Wouter Burger (Sparta)
Heracles Almelo - Sparta (1-1)
Basisspeler, speelde 67 minuten (1 assist)

Wouter Burger kon tegen Heracles Almelo - tegen wie hij voor de vierde keer op rij in de basis startte - eindelijk weer eens belangrijk zijn voor Sparta. Dat deed hij door een bal uit een vrije trap door te koppen, die vervolgens door Lennart Thy binnengeschoten kon worden. Het was de eerste assist van Burger namens Sparta, voor wie hij wel al een keer scoorde. De wedstrijd eindigde door een late tegentreffer in 1-1.

Huurlingen: Antonucci tegen Hendriks, assists Burger en Vente

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Luzern - FC Sion (1-1)
Basisspeler, speelde 90 minuten

Sinds zijn debuut voor FC Luzern begon Jordy Wehrmann elke wedstrijd in de basis, maar afgelopen weekend maakte hij ook voor het eerst de negentig minuten vol. Dat deed hij tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Sion. Deze eindigde in 1-1.

Liam Kelly (Oxford United)
Oxford United - Blackpool (0-2)
Basisspeler, speelde 45 minuten

Liam Kelly kon zich afgelopen week weer twee keer opmaken voor een basisplaats bij Oxford United. Afgelopen dinsdag stond hij 77 minuten op het veld tijdens de 3-0 zege op Doncaster en afgelopen weekend stond hij aan de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Blackpool. Bij rust stond de ploeg echter al met 0-2 achter en werd met twee wissels ingegrepen. Kelly was een van de twee die naar de kant werden gehaald. Het bleef overigens 0-2.

George Johnston (Wigan Athletic)
Accrington Stanley - Wigan Athletic 3-1
Basisspeler, speelde 90 minuten

Ook George Johnston speelde afgelopen week twee wedstrijden in de League One. Tegen AFC Wimbledon, waar Wigan met 1-1 gelijkspeelde, speelde de Schot als middenvelder. Enkele dagen later, tegen Accrington Stanley, maakte hij als centrale verdediger deel uit van een vijfmansverdediging. Deze werd drie keer geklopt, waardoor Wigan met 3-1 verloor.

Overig:
FC Dordrecht moet de geblesseerde Mikael Johnsen nog altijd missen en bij Excelsior wacht Sondre Skogen nog steeds op zijn debuut.

Lees meer over
Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann Vitesse sc Heerenveen Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties