Makaay: ''Ik had een spits gebracht waar je de bal aan kwijt kan''

Makaay: ''Ik had een spits gebracht waar je de bal aan kwijt kan''

In de uitzending van FC Rijnmond waarin PSV - Feyenoord behandeld werd, was voormalig spits Roy Makaay te gast. Aangezien de spitspostie bij Feyenoord dit seizoen wel vaker onderwerp van discussie is, werd ook hij naar de situatie gevraagd. Het ging onder meer over Bryan Linssen en Nicolai Jørgensen.

De vraag die na de wedstrijd bij de verslaggevers van RTV Rijnmond bleef hangen, was waarom Dick Advocaat vier wisselmogelijkheden onbenut liet. Zelf gaf de trainer als reden aan dat het goed stond bij Feyenoord, maar Makaay is het daar niet helemaal mee eens. "Je miste iemand die een bal vast kan houden. Met een aanspeelpunt kan je de bal veroveren en vasthouden, dan kan de rest eruit en moet de tegenstander ook terug. Nu verloren ze 'm steeds, waardoor PSV Feyenoord op hun helft kon houden. Advocaat koos om niet te wisselen, maar ik had er een spits in gebracht waar je de bal aan kwijt kan. Jørgensen? Bijvoorbeeld, ja."

Als tegenargument valt aan te voeren dat Jørgensen dit seizoen zijn kansen niet gepakt heeft, al is de oud-spitsentrainer, die zelf nog met de Deen werkte, het ook daar niet helemaal mee eens. "Nadat Pratto kwam, scoorde hij tegen Sparta en in nog een wedstrijd (AZ-thuis, red.) en tegen Ajax speelde hij ook prima. Daarna werd hij gelijk uit de ploeg gehaald. Dat zijn dingen die Advocaat moet beslissen. Ik ben niet meer op het trainingsveld, dus ik kan niet zien wat daar gebeurt. In potentie blijft het gewoon een goede spits."

Over Linssen is Makaay niet negatief, maar hij vindt hem wel beter uit de verf komen als linksbuiten. "Hij rent zich drie slagen in de rondte, maar het is niet iemand die een balletje vasthoudt. Hij is af en toe wel betrokken in de eindfase, zoals met de eerste goal van Berghuis, waar Sinisterra eigenlijk op hem wilde kaatsen. Hij rent achter elke bal aan en scoorde zo laatst ook een goede goal tegen VVV. Maar in mijn optiek is het geen spits, het blijft gewoon een buitenspeler."

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Luis Sinisterra ajax Dick Advocaat Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties