Advocaat: ''Wil niet wisselen in een elftal dat goed staat''

Advocaat: ''Wil niet wisselen in een elftal dat goed staat''

Trainer Dick Advocaat zag hoe zijn Feyenoord in een groot deel van de eerste helft de overhand had, maar na rust vermoeid raakte. Toch voerde de trainer slechts één wissel door, met Ridgeciano Haps als vervanger van Luis Sinisterra. ESPN vroeg hem waarom hij de rest van zijn reserves op de bank liet zitten.

"Bij een elftal waarvan de organisatie goed staat, ben ik altijd bang als je door gaat wisselen dat er één iets doet wat ik niet wil", legde Advocaat uit. Hij bracht Haps in de 72ste minuut als enige invaller in het veld. "Haps is een jongen met snelheid die in de zone kan spelen. Sinds Malacia terug is heeft hij altijd als valse linksbuiten gespeeld."

De wedstrijd zelf noemde hij een 'heel boeiende wedstrijd', met een terechte uitslag. "De eerste helft hebben we echt vijf à zes honderd procent kansen gekregen om de wedstrijd te beslissen. Bij een 0-1 stand gaven we eigenlijk heel weinig weg. Dat hou je geen hele wedstrijd vol. In de tweede helft was het een beetje achteruit lopen en tegenhouden. We probeerden nog iets via de counter, maar we kregen geen grip op de wedstrijd zoals in de eerste helft."

"De concentratie is zo belangrijk om vast te houden", vervolgde de trainer. "En de kracht ook. We hadden situaties dat we continu spelers over moesten nemen. Dat deden ze goed, maar op een gegeven moment kan je dat niet meer aan lopen. Dan moet je afstand nemen qua resultaat."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Tyrell Malacia Luis Sinisterra Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties