Huurlingen: Vente los bij Roda JC; ruime zege Antonucci

Huurlingen: Vente los bij Roda JC; ruime zege Antonucci

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Dylan Vente (Roda JC)
Roda JC - Jong Ajax 2-2
Basisspeler, speelde 69 minuten (1 goal, 1 assist)

Dylan Vente is flink losgekomen bij Roda JC. Voor de tweede keer op rij begon de Feyenoorder in de basis en eveneens voor de tweede keer beloonde hij dat vertrouwen met een treffer. De spits speelde op eigen helft een teamgenoot aan, zette een loopactie in, kreeg de bal in de diepte terug en schoot langs de doelman de 2-0 binnen. Eerder gaf Vente zelf al met een lage voorzet de assist op de 1-0 van Erik Falkenburg. Zo staat de huurling nu al op vier goals en één assist uit zeven wedstrijden, waarvan slechts twee als basisspeler. Overigens kwam Jong Ajax later in de wedstrijd nog wel terug tot 2-2.

Huurlingen: Vente los bij Roda JC; ruime zege Antonucci

Ramon Hendriks (NAC Breda)
NAC Breda - Helmond Sport 3-2
Basisspeler, speelde 90 minuten

Ramon Hendriks had dit weekend met NAC Breda een kleine kans op de derde periodetitel, maar liep deze mis door de uitslagen op de andere velden. Zelf won de ploeg wel met 3-2 van Helmond Sport. Hendriks maakte, zoals vrijwel wekelijks, een prima indruk in de Bredase achterhoede met enkele goede onderscheppingen en voetballende oplossingen. Marouan Azarkan zat wederom negentig minuten op de bank. Sinds zijn debuut - een zeventien minuten durende invalbeurt tegen FC Eindhoven - kwam hij niet meer in actie.

Francesco Antonucci (FC Volendam)
FC Den Bosch - FC Volendam 1-5
Basisspeler, speelde 90 minuten (1 assist)

Francesco Antonucci maakte vrijdagavond de negentig minuten vol bij FC Volendam, dat met 1-5 won van een tienkoppig FC Den Bosch. De Feyenoord-huurling was uitstekend in de passing en tekende voor de assist op de 0-1, al was het doelpunt vooral de verdienste van Ibrahim El Kadiri, die van afstand fraai binnen schoot. Vanavond komt de ploeg van Antonucci opnieuw in actie, op bezoek bij het eveneens in vorm verkerende NEC.

Bernardo Silva, Naoufal Bannis (FC Dordrecht)
FC Dordrecht - TOP Oss 1-3
Silva: Basisspeler, speelde 90 minuten
Bannis: Basisspeler, speelde 90 minuten

Bernardo Silva speelde tot afgelopen dinsdag pas één minuut voor FC Dordrecht, maar stond de afgelopen week twee keer in de basis. Silva - eigenlijk middenvelder - speelde tegen Jong PSV en tegen TOP Oss negentig minuten lang als rechter centrale verdediger. Ook Naoufal Bannis stond in beide wedstrijden negentig minuten op het veld. De twee Feyenoorders wonnen met 0-1 van Jong PSV, maar gingen tegen TOP Oss met 1-3 onderuit.

Huurlingen: Vente los bij Roda JC; ruime zege Antonucci

Wouter Burger (Sparta)
Sparta - RKC Waalwijk 2-0
Basisspeler, speelde 66 minuten

Voor de derde keer op rij begon Wouter Burger in de basis bij Sparta, nadat hij in de weken ervoor op de bank zat en slechts sporadisch in mocht vallen. Met Burger in de basis heeft de club uit Spangen een goede reeks ingezet, waardoor degradatiegevaar niet meer reëel lijkt. Sparta speelde met 1-1 gelijk tegen FC Emmen, won midweeks van VVV-Venlo (0-1) en ook afgelopen weekend haalde het een goed resultaat tegen RKC (2-0). Burger stond daarbij 66 minuten op het veld.

Luciano Narsingh (FC Twente)
AZ - FC Twente 4-1
Basisspeler, speelde 90 minuten

In vier wedstrijden op rij was Luciano Narsingh namens FC Twente goed voor een assist, maar tegen AZ werd deze goede reeks verbroken. Toch was het een hoekschop van de Feyenoord-huurling waaruit het enige Twente-doelpunt viel. Albert Gudmundsson werkte die bal achter zijn eigen doelman. Narsingh was de enige aan de kant van de Tukkers die voor dreiging kon zorgen, maar dat was niet genoeg. Twente verloor kansloos met 4-1.

Sven van Beek, Ian Smeulers (Willem II)
Willem II - sc Heerenveen 3-1
Van Beek: Basisspeler, speelde 90 minuten
Smeulers: Invaller, speelde 7 minuten

Sven van Beek en Ian Smeulers zijn met Willem II goed op weg om in ieder geval directe degradatie te voorkomen. Met Van Beek in de basis en Smeulers als invaller laat in de wedstrijd wonnen de Tilburgers zaterdagmiddag met 3-1 van sc Heerenveen. Daarmee nam de ploeg voorlopig afstand van de onderste twee plekken en heeft het de aansluiting met de nummers vijftien en veertien gevonden.

Huurlingen: Vente los bij Roda JC; ruime zege Antonucci

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Basel - FC Luzern 4-1
Basisspeler, speelde 73 minuten

Met Jordy Wehrmann als basisspeler was FC Luzern de afgelopen weken aan een opmars bezig in de Zwitserse competitie. FC Basel bleek afgelopen weekend echter een maatje te groot. Wehrmann werd na 73 minuten gewisseld bij een gelijke stand, maar zag vanaf de bank hoe Basel nog drie keer scoorde en zo uiteindelijk met 4-1 te sterk bleek.

Overig:
Sondre Skogen wacht bij Excelsior als bankzitter nog altijd op zijn eerste minuten. Ook Liam Kelly zat bij Oxford United negentig minuten lang op de bank. Het Wigan Athletic van George Johnston komt morgenavond (dinsdag) in actie op bezoek bij AFC Wimbledon.

Lees meer over
PSV NEC Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann ajax sc Heerenveen Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties