Advocaat verklaart: Fer en Bijlow uit voorzorg op de bank

Advocaat verklaart: Fer en Bijlow uit voorzorg op de bank

Trainer Dick Advocaat heeft zijn formatie voor vanmiddag aangepast aan tegenstander PSV. Uros Spajic speelt als extra verdediger, wat ten koste gaat van de basisplaats van Leroy Fer. In gesprek met ESPN legt hij zijn keuzes uit.

In dat gesprek benadrukt Advocaat dat hij niet met vijf verdedigers speelt, maar met drie. Malacia en Geertruida zullen dan ook wat verder naar voren staan. "Zij spelen met twee spitsen, daar zetten wij drie man tegenover", legt de trainer uit. Hoe zijn elftal precies komt te staan, verklapt hij nog niet. "Dat zie je straks."

Leroy Fer begint door de systeemwijziging op de bank. "We hebben een vrij druk programma gehad in januari en februari. Veel wedstrijden, waarin Fer veel gespeeld heeft. Hierna komen nog acht heel belangrijke, dus we wilden met hem geen risico nemen. Hij had wat last met zijn knie en heeft veel gespeeld, dus het was een beetje uit voorzorg."

Hoewel Justin Bijlow in de wedstrijdselectie zit, behoudt Nick Marsman zijn plek onder de lat. "We willen geen risico nemen met Bijlow. Hij heeft de hele week getraind en dat gaat de goede kant op, maar als hij er nu weer in komt, moet hij er ook in blijven. Dat kijk ik gewoon per wedstrijd aan."

Lees meer over
PSV Tyrell Malacia Justin Bijlow Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Nick Marsman Leroy Fer Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties