Meer lof voor Toornstra: ''Hij is van onschatbare waarde''

Meer lof voor Toornstra: ''Hij is van onschatbare waarde''

Jens Toornstra is vaak een wat onderschatte speler geweest, maar kreeg deze week waardering van Robin van Persie. De voormalig topspits stelde dat Toornstra bij Feyenoord een clubicoon aan het worden is. Marciano Vink beaamt die woorden zondagochtend in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

"Jens Toornstra is echt van onschatbare waarde", begint Vink zijn lofzang, die hij onderbouwt met wedstrijdbeelden en statistieken. "Berghuis heeft veertien goals waarvan acht penalty's, Toornstra heeft er zeven. Hij heeft na Berghuis de meeste kansen gecreëerd, 23. Hij is de nummer twee in balveroveringen, 79, na Senesi (91, red.). Hij maakt gemiddeld per wedstrijd de meeste kilometers. 11,6, terwijl het team op 10,4 zit. Tegen AZ liep hij 11,9 kilometer."

"Het gaat over vuile meters, over jezelf beschikbaar stellen, overal willen zijn", vervolgt Vink. "Hij is niet te beroerd om in zijn eigen zestien te verdedigen en daarna als aangever of afmaker in de zestien van de tegenstander te komen. Ik vind het een vrij complete voetballer, die door menig trainer eigenlijk in eerste instantie buiten het team gehouden wordt. Dan zien ze na twee, drie wedstrijden: we kunnen niet zonder Jens. Ik heb zoveel bewondering voor hem. Ik vind hem geweldig."

[readmore=57006]

Lees meer over
Robin van Persie Steven Berghuis Jens Toornstra Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties