Advocaat: ''De trainer gaat ook mee als je verliest''

Advocaat: ''De trainer gaat ook mee als je verliest''

De opluchting was groot bij Feyenoord nadat het met een 6-0 zege op VVV-Venlo een einde maakte aan een reeks van vier wedstrijden zonder zege. Voor trainer Dick Advocaat gold hetzelfde. In gesprek met ESPN vertelde hij na de wedstrijd dat ook hij snakte naar een overwinning.

"De trainer gaat ook mee als je verliest", begon Advocaat. "Het trainersvak is een mooi vak als je wint, maar als je verliest is het heel vervelend. Bij winst heb je een veel betere bui dan als je verliest. Ik heb gelukkig veel gewonnen, anders had ik het nooit zo lang volgehouden", lachte hij.

Wanneer de prestaties van de laatste weken ter sprake kwamen, wilde Advocaat daar wat nuance in aanbrengen. "Men moet niet denken dat Feyenoord of zelfs Ajax zomaar wint bij Groningen of Twente. Ajax verloor daar ook. Dat kan, want het zijn heel vervelende ploegen. Wij kregen er vier achter elkaar en speelden twee gelijk (Twente en Groningen) en verloren er twee (Heerenveen in de beker en AZ)."

Een individuele uitblinker tegen VVV wilde Advocaat er niet uitpikken, maar de trainer was lovend toen Lutsharel Geertruida benoemd werd. "Hij maakte zijn achtste goal, dat is voor een back ontzettend veel. Hij scoort weer met z'n hoofd." Ook het interview dat Geertruida gaf over zijn stotteren kwam ter sprake. "Voor ons is het allemaal makkelijk praten, maar voor zo'n jongen is dat hartstikke moeilijk. Je merkt wel dat hij vrijer wordt, ook in het veld. Hij moet eroverheen. Hij is net twintig jaar en het begin is er. Dat vind ik heel belangrijk voor zo'n jongen."

Lees meer over
ajax FC Groningen sc Heerenveen Dick Advocaat Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties