Van Merwijk: ''We hebben daarom investeringen teruggedraaid''

Van Merwijk: ''We hebben daarom investeringen teruggedraaid''

Stadion Feijenoord gaat het financiéél redden, zo stelt directeur Jan van Merwijk. Vanwege maatregelen om verspreiding van het coronavrius te voorkomen zijn er al maanden geen grote evenementen in De Kuip en ook supporters zijn nog altijd niet welkom. Dankzij de steun van het rijk overleeft het stadion de crisis.

''Wat betreft de exploitatie mag er niets meer behalve de take-away'', begint Van Merwijk in het Algemeen Dagblad. ''We hebben daarom investeringen teruggedraaid, in de kosten gesneden, op alle vlakken bezuinigd. Iedereen heeft salaris ingeleverd. Ook ik ja. We hebben gekozen voor behoud van banen. Niemand is gedwongen ontslagen. Op deze manier moeten we er in slagen om het tot in volgend seizoen te redden.''

Financiële hulp vanuit Den Haag werd gebaseerd op de omzet van het jaar 2019. ''Dat was natuurlijk een enorm goed jaar, met concerten van Marco Borsato, Rammstein en wedstrijden van Oranje. Bovendien was het een prima seizoen voor Feyenoord. Ondanks dat we in 2020 70 procent minder inkomsten hadden, konden we het dankzij de rijksbijdragen toch redden.''

Van Merwijk hoopt verder dat businessseats- en units houders geen geld gaan terugvragen en hiermee het stadion en Feyenoord blijven steunen. ''Dat helpt bij de financiële situatie. Ná de zomerstop verwacht ik dat langzaam maar zeker weer supporters wedstrijden kunnen bijwonen, met nog ruim vóór de kerst een volle bak.'' De omzet van Stadion Feijenoord is wel gedaald van 32 miljoen euro naar tien miljoen euro.

Lees meer over
De Kuip ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties