Belangrijke assist Vilhena; Karsdorp verliest nipt van AC Milan

Belangrijke assist Vilhena; Karsdorp verliest nipt van AC Milan

Oud-Feyenoorder Tonny Vilhena had zondagavond een belangrijke bijdrage bij het 2-2 gelijkspel van FK Krasnodar tegen FC Ural. In de slotfase legde de middenvelder de bal met het hoofd goed klaar voor Remy Cabella, die de gelijkmaker binnen kon koppen. Krasnodar speelde op dat moment al bijna een uur met tien man.

De ploeg van Vilhena heeft het dit jaar moeilijk in de Russische competitie. Waar het zich vorig jaar nog via de derde plek kwalificeerde voor de Champions League, staat het nu op de achtste plaats (van de zestien) en werd het eerder deze week in de Europa League uitgeschakeld door Dinamo Zagreb. De wedstrijd tegen FC Ural was voor Krasnodar de eerste competitiewedstrijd sinds de in Rusland lang durende winterstop. Omdat alles nog dicht bij elkaar ligt, kan Vilhena bij een goede reeks weer om de bovenste plekken meedoen.

Serie A
In de Serie A stevent oud-Feyenoorder Stefan de Vrij met Inter nog altijd af op de eerste landstitel sinds 2010. Zoals in zes van de laatste zeven competitieduels hield De Vrij ook tegen Genoa weer de nul, waardoor de ploeg met 3-0 won (de vijfde overwinning op rij). De voorsprong op nummer twee AC Milan is nog altijd vier punten.

Uitlopen deed het dus niet, want ook Milan won in de topper tegen het AS Roma van Rick Karsdorp. Ondanks een goede wedstrijd van de rechtsback ging zijn ploeg in eigen huis met 1-2 onderuit. Als nummer vijf strijdt Karsdorp met Roma nog volop om een Champions League-ticket, waar de bovenste vier plekken recht op geven.

Liverpool
Georginio Wijnaldum won zondagavond met Liverpool eindelijk weer eens een Premier League-wedstrijd. De laatste vier competitiewedstrijden gingen verloren en alleen de heenwedstrijd in de Champions League tegen RB Leipzig eindigde in een goed resultaat (0-2). Zondagavond pakte de ploeg van Wijnaldum echter weer drie punten met een 0-2 zege op Sheffield United. Liverpool staat momenteel op de zesde plaats. Waar de achterstand op koploper Manchester City de afgelopen weken is opgelopen tot liefst negentien punten, daar lijkt plek twee momenteel het hoogst haalbare voor Wijnaldum.

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties