Bijlow schuldbewust: ''Ik nam gewoon te veel risico''

zondag 28 februari 2021 18:57 24.155 keer bekeken 162 reacties Pro Shots

Justin Bijlow maakte in Alkmaar zijn rentree onder de lat, maar zal daar niet tevreden op terugkijken. De doelman ging de fout in bij de 3-2, die Feyenoord uiteindelijk niet meer te boven kwam. Na afloop was Bijlow schuldbewust voor de camera van ESPN.

Voor rust was er nog niks aan de hand voor Feyenoord, zag ook de keeper. "We speelden goed voetbal, ook van achteruit. We hadden veel rust aan de bal en konden de vrije man vinden. We kwamen goed op voorsprong, maar gaven de doelpunten gewoon heel onnodig weg. Zeker na mijn fout in de tweede helft zag je de gemoederen naar beneden gaan. Dat is kloten."

Over zijn fout is Bijlow duidelijk. "Ik neem gewoon te veel risico. Ik hield heel lang die bal aan mijn voet en wilde weer voor de voetballende oplossing gaan, wat daarvoor de hele tijd lukte, maar ik denk dat dit te veel risico was. Totaal onnodig. Ik zag Leroy in m'n ooghoek komen, maar ik raak 'm verkeerd en speel gewoon bij Midtsjø in z'n voeten. Dat was heel slecht."

Vanaf dat moment kreeg Feyenoord alleen maar minder grip op de wedstrijd. "Volgens mij kwam De Wit erin. Ik ken hem van de jeugd van Oranje en weet dat hij heel goed kan afjagen. Er lag nog steeds ruimte om te voetballen, maar na mijn fout namen we iets minder risico. Het is ook gewoon kut: je voetbalt goed en komt twee keer op voorsprong, maar als je zo makkelijk doelpunten weggeeft, valt daar niet tegenop te voetballen."

Gerelateerd nieuws
162 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 87 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 738 mensen actief, waarvan 239 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved