Boussaboun: ''Kritiek op rendement Kökcü is terecht''

vrijdag 26 februari 2021 19:22 33.565 keer bekeken 161 reacties Pro Shots

De verwachtingen rondom Orkun Kökcü waren aan het begin van het seizoen hoog. De talentvolle middenvelder verlengde vorig jaar zijn contract en werd daardoor in verband gebracht met een overstap naar Arsenal. De vraag is nu hoe goed de 20-jarige Feyenoorder kan worden.

"Je hoort dat hij bij veel clubs op een lijstje staat, maar als je kijkt naar wat hij heeft laten zien is dat vooralsnog niet overtuigend en stabiel'', begint Feyenoord-watcher Dennis van Eersel. ''Zeker voor een jonge speler is het heel belangrijk hoe het elftal om hem heen draait, maar ik ben er nog niet van overtuigd dat dit de speler is die Feyenoord heel veel geld gaat opleveren.''

Ali Boussaboun is te gast in het voetbalpraatprogramma FC Rijnmond en ziet vooral dat zijn rendement niet omhoog gaat. "Op een gegeven moment was hij goed bezig, maar raakte hij geblesseerd. Hoe ga je daar mentaal mee om? En zijn kritiek op zijn rendement is terecht. Tegen Groningen schoot hij een bal die in Friesland belandde. Hij moet veel meer acties maken. Nu is het nog teveel tikkie-breed, tikkie-terug. Kökcü moet meer risico in zijn spel leggen, want anders komen die Europese clubs niet."

Volgens Thomas Verhaar moet Advocaat Kökcü anders laten spelen. "Ze laten hem nu meestal op 10 spelen. Ik denk dat hij juist heel goed ervoor kan zorgen dat hij de 10 en de buitenspelers bedient. Dat hij er achter nog beter is. Kökcü is wel meer een passer dan een loper. Een ander type dan Toornstra. Maar dan kom je weer terug op begeleiden: hoe haal je het uiterste uit zo'n jongen?"

Gerelateerd nieuws
161 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 707 mensen actief, waarvan 247 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved