Van Beek: ''Ik moest die drempel over, weer een echte wedstrijd spelen''

Van Beek: ''Ik moest die drempel over, weer een echte wedstrijd spelen''

Sven van Beek wil zichzelf de komende maanden bij Willem II weer laten zien na jaren van blessureleed. Ooit gold de verdediger als groot talent bij Feyenoord, maar die belofte heeft hij - mede door zijn blessures - nooit in kunnen lossen. Bij Willem II gaat het er anders aan toe, zo merkt hij.

Met Willem II strijdt hij de komende seizoenshelft namelijk om degradatie. De ploeg staat slechts zestiende, met een achterstand van liefst negen punten op nummer vijftien VVV-Venlo. "Ik heb geen ervaring in het spelen van degradatievoetbal, maar ik heb wel een idee van wat het is. Het is nu strijden voor de punten. Soms zal je blij moeten zijn met een punt. Dat kende ik bij Feyenoord niet, daar moet je altijd winnen."

Zijn overstap naar Tilburg heeft de verdediger te danken aan oud-Feyenoorders Zeljko Petrovic (hoofdtrainer), Joris Mathijsen (technisch directeur) en Martin van Geel (algemeen directeur). "Ik ken ze van Feyenoord uiteraard. Ik heb nog samen met Joris gespeeld. Die kent mij wel een beetje. In die periode was ik top, hij weet wat hij aan me heeft. Ik vind dat ik dat ook wel heb laten zien tegen Feyenoord. Ik heb geen angst, ik ga niets uit de weg. Het kan gewoon en dat is maar goed ook. Anders heeft het voor mij geen nut. Dat is mijn kracht, als dat niet meer kan, moet ik stoppen."

Dat de carrière van Van Beek niet is gelopen zoals jaren geleden gedacht, is een understatement. In 2016 was hij nog dicht bij een overstap naar AS Monaco, nu speelt hij degradatievoetbal met Willem II. "Het is zoals het is", reageert hij in zijn gesprek met Voetbal International. "Ik ben blij dat ik weer kan spelen, terugkijken heeft geen zin. "Ik moest die drempel over, weer een echte wedstrijd spelen. De drempel werd gevoelsmatig steeds hoger. Ik voelde toch een bepaalde druk die helemaal niet nodig is. Ik kan nog steeds voetballen. Ik ben altijd kritisch op mezelf geweest, maar als je twee jaar niet gespeeld hebt, moet je ook blij zijn met wat er kan. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, het moet nog beter. Maar ik ben goed op weg."

"Mijn contract bij Feyenoord loopt af", besluit Van Beek. "Ik wil mezelf in de kijker spelen, dat is de bedoeling. Het gaat om de toekomst van Willem II, maar ook om mijn toekomst. Ik wil laten zien dat ik het nog kan, de mensen die denken dat ik altijd geblesseerd ben tonen dat ik er nog ben. Ik ben nuchter genoeg. Ik had ooit iets voor ogen en wil er nog steeds alles voor doen, maar ik moet ook realistisch zijn. De ambities misschien een beetje bijscherpen. Dit is geen eindstation, maar voor nu is het goed. Misschien blijf ik wel als ik het echt naar mijn zin heb. Ik wil het plezier weer terugvinden, dat had ik echt niet meer. Als je weet dat je niet gaat spelen, beleef je het allemaal toch wat anders."

Lees meer over
Willem II martin van geel Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties