Driessen: ''Waarom moeten zij zich financieel onafhankelijk spelen?''

maandag 22 februari 2021 00:32 39.655 keer bekeken 240 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft een bizarre week achter de rug: Willem II met 5-0 oprollen, op een onwezenlijke wijze met 4-3 uitgeschakeld worden door sc Heerenveen in de beker om daarna in een foutenfestival tegen FC Twente een 2-2 resultaat neer te zetten. Valentijn Driessen denkt te weten waar het door komt: "Getuige alle fouten bij FC Twente-Feyenoord vermoed je dat alle Feyenoorders in conflict zijn met de clubdirectie over het loonoffer."

"Vooral de buitenlanders en selectiespelers met een aflopend contract [wilden] niet opnieuw salaris inleveren", aldus Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Het is trouwens maar goed dat de namen van de onwilligen bij Feyenoord niet bekend zijn bij het publiek. Hen wacht anders hel en verdoemenis bij de achterban van Feyenoord en bij de andere werknemers van de club."

"Van de secretaresse tot de verkoopster in de fanshop tot de materiaalman tot de trainer van een jeugdelftal, allemaal zetten ze zonder morren hun handtekening onder het tijdelijk inhouden van een salarisdeel. Terwijl ook zij hun maandelijkse vaste lasten hebben, kinderen te eten moeten geven en hypotheek of huur betalen", zo vervolgt Driessen. "Afnemers van seizoenkaarten kwamen vorige zomer uit loyaliteit en clubliefde over de brug zonder enige garantie om thuisduels te kunnen bijwonen. Zij worden nu gevraagd volledig af te zien van compensatie en tegelijkertijd om over twee maanden opnieuw een seizoenkaart aan te schaffen voor het seizoen 2021-2022."

En dan past de spelers enige bescheidenheid volgens Driessen. "Deze spelers, die niets willen inleveren, zijn totaal losgeslagen van de werkelijkheid, van de maatschappij en samenleving waarin iedereen wordt beknot vanwege corona. Alsof zij boven de coronagevolgen staan. Schaamte is daarvoor op z’n plaats. Koevermans zal het loonoffer trouwens gewoon opleggen omdat hij denkt hiertoe het recht te hebben als werkgever. Wie zich weigert te schikken, zal individueel een zaak moeten aanspannen tegen Feyenoord."

"Het valt te hopen dat de wijsheid insluipt bij de weigerachtigen. Het is onbestaanbaar om het als een doodvonnis te verkopen als een profspeler 100.000 euro moet inleveren op een salaris van 1,5 miljoen euro, of als Pratto zo’n 35.000 euro moet inleveren voor een halfjaarsalaris van 550.000 euro. Laten de onwilligen niet aankomen met het rondzingende smoesje dat ze maar een paar jaar hebben om zich financieel onafhankelijk te spelen. Waarom moeten zij zich financieel onafhankelijk spelen? Kunnen zij na hun carrière niet nog dertig jaar een werkzaam leven leiden zoals ieder ander? Nou dan…"

Gerelateerd nieuws
240 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 97 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75079 leden - Op dit moment zijn 996 mensen actief, waarvan 305 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved