Berghuis schuldbewust na uitschakeling: ''Dat begint bij mij''

Berghuis schuldbewust na uitschakeling: ''Dat begint bij mij''

Steven Berghuis liet zijn ploeg woensdagavond in de steek door een domme rode kaart te pakken, waarna een 1-3 voorsprong nog uit handen werd gegeven. Na afloop liep hij daar echter niet voor weg en verscheen hij voor de camera van ESPN. Daar sprak hij erg schuldbewust over het moment.

"Ik ben zwaar teleurgesteld natuurlijk", begint de aanvoerder. "Je hebt 'm al redelijk in de tas de tweede helft. Strijd brengt je terug in de wedstrijd. Drie snelle, goede goals en je zit op rozen. Dan maak ik die tackle en geeft hij geel. Dat is gewoon dom van mij."

Berghuis legt uit wat er bij die tackle precies gebeurde. "Achteraf is het makkelijk natuurlijk. Zoals ik zei, die strijd brengt je ook terug in de wedstrijd. Ik dacht ik heb hem gewoon. Het is geen tackle om hem aan te pakken, maar gewoon om de bal te spelen. Dat reken ik mezelf natuurlijk wel aan. We missen als team een enorm mooie kans op de halve finale. Dat begint bij mij."

Na afloop was het stil in de kleedkamer, vertelt Berghuis. "Er werd niet zoveel gezegd. Ik heb een soort van sorry gezegd, maar het is niet dat ze daar veel aan hebben. Het is wat het is. Heel zuur." Het restant van het seizoen ziet er door de nederlaag een stuk minder rooskleurig uit. "Je moet je schouders eronder zetten, maar deze klap is wel hard. Het was de kortste weg naar een prijs. We hadden een prachtige halve finale binnen handbereik. Niet alleen voor ons, maar voor alle Feyenoorders die op het moment dat het 1-3 stond daar al mee bezig waren. Het is pijnlijk."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties