Bijlow: ''Altijd vertrouwen gehad dat ik sterker terug zou komen''

Bijlow: ''Altijd vertrouwen gehad dat ik sterker terug zou komen''

Op meerdere vlakken was het een mooie middag voor Feyenoord. Niet alleen versloeg het Willem II met liefst 5-0, maar het deed dat bovendien met Justin Bijlow onder de lat. De doelman keerde terug van een drie maanden durende blessure en kan met een dubbel programma de komende weken direct aan de bak.

"Het voelde heel goed. Ik kom terug van een lange blessure en ben blij dat ik er weer sta", vertelde een zichtbaar opgewekte Justin Bijlow voor de camera van ESPN. "Ik vond dat het goed ging. Er waren wel twee mindere momenten. Eén bal die ik naar Geertruida wilde spelen en verkeerd raakte en één naar Marcos één minuut voor rust. Dat moet ik beter inschatten, maar dat komt weer met de wedstrijden."

Even zat de schrik erin, toen Bijlow na een botsing met Kwasi Wriedt opnieuw last leek te hebben. Het bleek uiteindelijk mee te vallen. "Ik moest hier wel komen naar mijn idee", reageerde Bijlow toen hij de beelden terug zag, waarbij Wriedt op zijn knie terecht kwam. "Ik heb zo'n botsing wel vaker, dat weten jullie ook. Dat is mijn manier van keepen. Als ik daar niet kom, heeft hij de kans om te schieten. Ik wil hem die kans niet geven. Dan kom ik zo uit. Het doet even pijn, maar ik ga het niet veranderen, want dat is mijn speelstijl."

Enkele dagen geleden kreeg Bijlow te horen dat hij zijn plek onder de lat - ondanks de uitstekende vorm van vervanger Nick Marsman - direct weer terug zou krijgen. "Ik sprak een paar dagen geleden met de trainer. Hij zei dat ik eerste keuze was. Ik weet dat Nick een heel goede keeper is. We werken heel goed samen. We zijn buren, dus we gaan ook heel goed met elkaar om. Ik heb hem proberen te helpen toen hij speelde en ik weet dat hij mij nu helpt. Ik heb altijd vertrouwen gehad dat ik sterker terug zou komen. De trainer heeft vertrouwen in me en ik hoop dat ik dat kan uitbetalen."

Lees meer over
Willem II Justin Bijlow Lutsharel Geertruida Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties