''Marsman of Bijlow is de moeilijkste keuze voor Advocaat''

''Marsman of Bijlow is de moeilijkste keuze voor Advocaat''

Nu ook Justin Bijlow weer bij de wedstrijdselectie van Feyenoord zit, rijst de vraag wie Dick Advocaat onder de lat moet zetten. De 23-jarige Bijlow was voor zijn blessure in vorm, werd zelfs opgeroepen voor Oranje en vertegenwoordigt bovendien waarde voor Feyenoord. Nick Marsman toonde zich de afgelopen maanden echter een waardige vervanger.

"Ik ben geneigd te zeggen: je moet voor de toekomst kiezen", reageert Jan Dirk Stouten op de stelling in Feyenoord TV. "Maar Advocaat heeft daar natuurlijk geen boodschap aan. Dat kunnen we hem niet verwijten, want elke trainer wil nú resultaat boeken. Het is echt een moeilijke keuze: Marsman heeft het goed gedaan en punten gered, maar je hebt ook een keeper die de potentie van Oranje heeft."

In een discussie met Ben Wijnstekers wordt gesteld dat een andere optie is om Marsman voorlopig te laten staan, tot Marsman zelf minder begint te keepen. Stouten lijkt dat echter geen goed idee. "Dan breek je zo'n jongen ook mentaal, mocht je hem nog een keer nodig hebben. Ik vind dit de moeilijkste keuze voor Advocaat, moeilijker dan de spitspositie."

Wijnstekers zelf wijst ook op de blessuregevoeligheid van Bijlow. "Ik denk dat hij wel moet gaan beseffen dat hij een paar keer lang geblesseerd is geweest en dat het belangrijk is dat hij eerst goed fit wordt. In december dachten we: 'hij komt terug' en nu zijn we alweer twee maanden verder." Ook volgens Stouten zou dat een reden zijn om zijn rentree nog even uit te stellen. "Ik kan me ook voorstellen dat de omstandigheden een rol spelen, dat je juist op harde, bevroren velden de kwetsbare Bijlow niet z'n rentree wil laten maken."

Lees meer over
Justin Bijlow Dick Advocaat Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties