Diemers: ''Fijn dat ik in topwedstrijden er heb kunnen staan''

Diemers: ''Fijn dat ik in topwedstrijden er heb kunnen staan''

Mark Diemers speelde een prima wedstrijd tegen PSV. De middenvelder was belangrijk met de vroege openingstreffer en speelde een rol bij de derde goal van Bryan Linssen. Na afloop was hij dan ook zeer tevreden met zowel het resultaat als zijn eigen optreden.

Bij de eerste treffer dook Diemers op rond het randje van het zestienmetergebied, waar Lutsharel Geertruida hem na een knappe passeeractie wist te vinden. "Ik wist dat er veel ruimte zou liggen achter Rosario en Sangaré", legde Diemers uit aan ESPN. "Die bal is geweldig. Zo'n voorzet kan vaak worden gegeven, maar dat wordt vaak vergeten. Lutsharel gaf hem perfect."

De gevaarlijke momenten uit de eerste helft kwamen na rust nauwelijks meer voor. "We gingen te laag spelen. In balbezit kwamen we er ook niet goed uit en hielden we de bal niet lang genoeg in de ploeg. Toen het 3-1 was, dacht ik wel even: nu zorgen dat het niet snel 3-2 wordt, anders wordt het nog spannend. Uiteindelijk werd het dat niet en heeft PSV niet heel grote kansen meer gecreëerd en hebben we het goed uit kunnen voetballen."

Of het zijn beste wedstrijd was sinds hij het shirt van Feyenoord draagt, wist Diemers niet. "Iedereen heeft een andere mening. Ik denk dat ik dit seizoen veel goede wedstrijden heb gespeeld, maar ook zeker mindere wedstrijden. Tegen AZ speelde ik ook een heel goede wedstrijd en maakte ik een goede goal. Het is fijn dat ik er in ieder geval in topwedstrijden wel heb kunnen staan. Dat geeft een goed gevoel."

Toch is Diemers ook kritisch op zichzelf. "Soms moet ik nog sneller handelen. Eén, twee keer raken, aanname gelijk goed en doorspelen. Dan kan ik het spel versnellen. Soms moet ik hem ook juist langer aan de voet houden. Dat zijn momenten die je moet kiezen. Vandaag ben ik blij dat ik dat goed heb gedaan en dat ik de ploeg heb kunnen helpen met een goal en bij de derde goal belangrijk ben geweest. Voor mij was het een heerlijke middag en voor Feyenoord ook."

Lees meer over
PSV Lutsharel Geertruida Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties