''Ik zie niet iets waarmee Pratto Feyenoord beter maakt''

''Ik zie niet iets waarmee Pratto Feyenoord beter maakt''

Lucas Pratto wordt in zijn eerste weken bij Feyenoord veel bekritiseerd. In zijn eerste vier wedstrijden voor de Rotterdammers (waarvan één als invaller) kwam hij nog niet tot scoren en in de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo werd hij al in de rust gewisseld. Ook Mario Been ziet nog geen meerwaarde in de nieuwe spits.

Been is net als trainer Dick Advocaat kritisch op het spel van de Argentijn tegen Heracles. "Hij had zestien balcontacten, waarvan acht keer balverlies. Een spits moet natuurlijk bediend worden, maar ik vind hem log en traag en zijn balbehandeling is niet dusdanig dat ik zeg: hij is direct een meerwaarde voor Feyenoord. Ik ben altijd heel voorzichtig, hij is pas hier, maar ik zie op dit moment niet iets waarmee hij Feyenoord beter maakt", vertelt hij in Goedemorgen Eredivisie.

Daarbij verwijst hij ook naar Robert Bozeník. De Slowaak is terug van zijn blessure, maar moet inmiddels twee spitsen voor zich dulden. "Daar hebben we een jaar geleden vier miljoen voor betaald. Die komt nu niet of nauwelijks meer aan bod. Je kapitaal moet op het veld staan, dan is dat een stukje kapitaal dat we niet meer gaan zien. Als ik Pratto moet beoordelen had ik gehoopt dat hij er gelijk zou staan en Feyenoord dat stukje extra zou geven. Dat heb ik niet gezien."

Lees meer over
Dick Advocaat Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties