Berghuis baalt: ''We moeten onszelf gewoon belonen''

Berghuis baalt: ''We moeten onszelf gewoon belonen''

Feyenoord had Ajax zestig minuten lang in zijn greep, maar kwam de slechte start in de Klassieker niet meer te boven. De vele kansen wilden er niet in, waaronder twee van aanvoerder Steven Berghuis. Hij baalde daar na afloop voor de camera van ESPN zichtbaar van.

"We hebben heel goed gespeeld, op de eerste twintig minuten na", weet Berghuis. "In het begin laat je jezelf helemaal naar achter drukken, staan we met onze kont in de zestien. Op een gegeven moment schuif je door, maar vergeet je jezelf te belonen. Ik mis zelf ook twee grote kansen die er gewoon in moeten."

Het meest frustrerende is misschien nog wel dat Ajax in de tweede helft niks meer te vertellen had. "We hebben ze helemaal niet meer in hun kracht laten komen. We moeten onszelf gewoon belonen. Die van Leroy pakte Onana fantastisch, twee van mij gaan een halve meter of minder naast. Die van Sinisterra nog..."

Op de vraag waarom het na de beginfase beter ging: "Omdat we schroom van ons af gooiden. We hadden afgesproken om compact in te zakken, dan zie je dat je steeds verder en verder terugkomt. De 1-0 was ook verdiend. Daarna laat je dat een beetje los en ga je gewoon. Dat pakte veel beter uit."

Lees meer over
Steven Berghuis Luis Sinisterra ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties