Berghuis baalt: ''We moeten onszelf gewoon belonen''

zondag 17 januari 2021 18:46 25.885 keer bekeken 269 reacties Pro Shots

Feyenoord had Ajax zestig minuten lang in zijn greep, maar kwam de slechte start in de Klassieker niet meer te boven. De vele kansen wilden er niet in, waaronder twee van aanvoerder Steven Berghuis. Hij baalde daar na afloop voor de camera van ESPN zichtbaar van.

"We hebben heel goed gespeeld, op de eerste twintig minuten na", weet Berghuis. "In het begin laat je jezelf helemaal naar achter drukken, staan we met onze kont in de zestien. Op een gegeven moment schuif je door, maar vergeet je jezelf te belonen. Ik mis zelf ook twee grote kansen die er gewoon in moeten."

Het meest frustrerende is misschien nog wel dat Ajax in de tweede helft niks meer te vertellen had. "We hebben ze helemaal niet meer in hun kracht laten komen. We moeten onszelf gewoon belonen. Die van Leroy pakte Onana fantastisch, twee van mij gaan een halve meter of minder naast. Die van Sinisterra nog..."

Op de vraag waarom het na de beginfase beter ging: "Omdat we schroom van ons af gooiden. We hadden afgesproken om compact in te zakken, dan zie je dat je steeds verder en verder terugkomt. De 1-0 was ook verdiend. Daarna laat je dat een beetje los en ga je gewoon. Dat pakte veel beter uit."

Gerelateerd nieuws
269 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 121 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75060 leden - Op dit moment zijn 636 mensen actief, waarvan 230 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved