''Haat in het stadion was enorm, dat heb ik nooit meer zo meegemaakt''

''Haat in het stadion was enorm, dat heb ik nooit meer zo meegemaakt''

Feyenoord heeft zowel van supporters als de buitenwacht weinig complimenten gehad over de prestaties op het veld, maar de Rotterdammers staan toch maar mooi tweede in de Eredivisie en kunnen bij een overwinning op aartsrivaal Ajax medekoploper worden. Columnist Wim Kieft ziet dat dat weleens anders is geweest.

"Het mooie van de komende Ajax-Feyenoord is natuurlijk dat de ploeg van Dick Advocaat in de buurt staat van de Amsterdammers en ze zelfs op de hielen zit. Toch kan ik me niet voorstellen dat het verschil tussen beide clubs na zondag geen zes punten bedraagt", aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Leg je beide elftallen naast elkaar en ga je iedere positie tegen elkaar wegstrepen, dan heeft Ajax op alle elf plaatsen een betere speler dan Feyenoord staan. Misschien dat Steven Berghuis als enige een basisplaats zou kunnen bemachtigen."

Kieft duikt ook nog even in zijn eigen verleden. "Zelf heb ik De Klassieker altijd als iets bijzonders ervaren. Mijn meest memorabele is die geweest in december 1980 toen we het totaal besneeuwde veld van De Kuip betraden met Mister Feyenoord Wim Jansen als Ajacied. De haat in het stadion was zo enorm, dat heb ik nooit meer zo meegemaakt. Op de heenweg kregen we trouwens al een voorproefje, toen er een straattegel door de busruit vloog", zo vervolgt Kieft. "Het was Jansens eerste duel voor Ajax en dan in De Kuip. Ik heb nooit begrepen dat hij het veld toen opstapte. Wel een moedige daad. Alleen duurde het niet lang. In de warming-up kreeg Wim een ijsbal op z’n oog van een 12-jarig ventje. Na achttien minuten kon hij niet goed meer zien en werd hij onder luid gejuich gewisseld. Die haat is vanuit Ajax naar Feyenoord trouwens een stuk minder. Maar dat heeft er misschien ook mee te maken dat de prestaties van Ajax nationaal en internationaal altijd iets beter en aansprekender zijn geweest."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis ajax Dick Advocaat Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties