Advocaat: ''Niets ernstigs, maar beter om Spajic eruit te halen''

zondag 10 januari 2021 14:30 36.315 keer bekeken 59 reacties Pro Shots

Dick Advocaat verscheen na afloop van Sparta - Feyenoord tevreden voor de camera van ESPN. De trainer had drie punten gepakt en had bovendien weer de beschikking over een bredere selectie dan voor de winterstop. Het enige puntje van kritiek was dat Feyenoord de wedstrijd eerder op slot had moeten gooien. "We kregen niet veel mogelijkheden, maar genoeg om het eerder te beslissen."

"Dit is de eerste wedstrijd, een derby, dus je weet wat er kan gebeuren", begon Advocaat zijn analyse na de wedstrijd. "In de eerste wedstrijd bij ons hadden we ook wat problemen, dat gelijkspel. Als je dan hier met redelijke overtuiging met 0-2 weet te winnen, dan heb je het goed gedaan." Hoewel Sparta vrijwel de hele wedstrijd ongevaarlijk bleef, had Feyenoord toch wat moeite met de opportunistische speelwijze van de stadgenoot. "De tweede helft sloegen ze ons middenveld over. Dat is heel vervelend te bespelen, ondanks dat ze weinig kansen hebben gehad."

Dat opportunistische spel moest Feyenoord zien te verdedigen met Eric Botteghin als vervanger van Uros Spajic. De Serviër kwam in de eerste helft in botsing en werd in de rust naar de kant gehaald. "Hij had ook al wat last van z'n enkel, en dat op dit veld, maar ook last van zijn hoofd. Het is niet ernstig, dat ging allemaal goed, maar het was beter om hem eruit te halen."

Na afloop is Advocaat niet alleen tevreden over de drie punten, maar ook over het feit dat hij inmiddels over bijna een voltallige selectie kan beschikken. "Dat was voor het eerst. Haps viel voor het eerst in twee maanden weer in, dat heeft hij goed gedaan. Sinisterra speelde voor het eerst 55 minuten. Bijlow, Orrie, Teixeira en Bozeník komen er nog aan. Het wordt leuk."

Onderdeel van die selectie was ook aanwinst Lucas Pratto, over wie de trainer tevreden was. "Het was de eerste keer, hij kent de jongens niet en heeft pas drie keer meegetraind. Hij is heel leergierig, praat veel met z'n medespelers over hoe ze de bal willen hebben. Hij is heel erg met het elftal bezig. Dan zie je de routine die die jongen heeft, daar ben ik blij mee." Zijn gebrek aan snelheid vindt Advocaat geen probleem. "Het gaat niet om snelheid, het gaat om hoe je loopt. Dat deed hij goed."

Gerelateerd nieuws
59 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 20 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75055 leden - Op dit moment zijn 679 mensen actief, waarvan 254 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved