Berghuis blij met brede selectie: ''Zo hoort het ook''

Berghuis blij met brede selectie: ''Zo hoort het ook''

Feyenoord is kalenderjaar 2021 goed begonnen met een 0-2 zege op bezoek bij Sparta. Met Lucas Pratto als toevoeging aan de selectie en de terugkeer van verschillende spelers heeft Feyenoord steeds meer mogelijkheden, merkte ook aanvoerder Steven Berghuis de afgelopen week.

"Je kijkt om je heen op het trainingsveld en ziet iedereen", begon Berghuis tegenover ESPN over de terugkeer van zijn medespelers. "Dat is gewoon een lekker gevoel. Je kan elf tegen elf spelen op de training. De groep is wat groter, je kunt met elkaar aan dingen werken. En je hebt concurrentie onderling. Je moet er elke dag staan om op zondag te spelen. Zo hoort het ook, zeker bij Feyenoord."

Zo gebeurde het dat Dick Advocaat Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen als invaller kon brengen, waarvan laatstgenoemde ook zijn doelpunt nog meepikte. "Ik ben heel blij voor hem, natuurlijk. Vooral voor het team, omdat hij belangrijk is. Als je een spits met zulke kwaliteiten nog in kan brengen in de laatste twintig minuten, dan heb je een goede selectie. Het is leuk voor hem en goed voor ons."

Jørgensen begon op de bank, omdat Pratto direct in de basis mocht starten. De Argentijn maakt een goede indruk op de aanvoerder. "Hij komt goed over. Hij wil helpen, geeft aan hoe hij de ballen aangespeeld wil hebben, hoe hij zelf speelt en wat zijn kwaliteiten zijn. Daar was hij al mee bezig met veel spelers, daarin zie je ook z'n ervaring. Z'n diagonale loopacties zijn ook aanwezig, je weet dat hij in beweging is. Zo scoorde hij ook bijna de 0-2."

Lees meer over
Steven Berghuis Ridgeciano Haps Dick Advocaat Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties