Advocaat: ''Vandaag kreeg Linssen zijn beloning''

Advocaat: ''Vandaag kreeg Linssen zijn beloning''

Trainer Dick Advocaat is meer dan tevreden over hoe zijn ploeg het kalenderjaar heeft afgesloten. Feyenoord won met 3-0 van sc Heerenveen door een hattrick van Bryan Linssen. De trainer is blij dat het uitgerekend de bekritiseerde spits was die de ban wist te breken.

"Hij heeft zich vijf maanden een slag in de rondte gelopen en vandaag krijgt hij zijn beloning", aldus Advocaat in gesprek met FOX Sports. "Hij zit er ook helemaal doorheen volgens mij. Hij heeft het bij een andere club ook gehad, dat hij in een heel seizoen één of twee goals maakte. Maar dat was geen Feyenoord. Hij kreeg goede kansen vandaag en schiet ze er goed in. Vooral voor hem was het geweldig."

Ook over de wedstrijd als geheel is de trainer tevreden. "Ik vond de hele wedstrijd heel degelijk. Heel veel beweging en heel veel kansen. Dat hadden we zondag de tweede helft ook. Ondanks dat het jaar tegen het einde loopt zijn ze vrij gretig." Aanvallend werden de kansen door Linssen benut en achterin werd spits Henk Veerman goed in bedwang gehouden door Eric Botteghin. "Hij heeft goed gespeeld. Hij was scherp. Dat soort spelers moet je niet de ruimte geven, in de zestien is dat een gevaarlijke jongen. Die hebben we zo veel mogelijk erbuiten gehouden."

Feyenoord verkleint met de overwinning het gat met koploper Ajax weer tot vijf punten. "Vorige week waren we alweer afgeschreven. Dat is jullie werk ook toch?", lacht Advocaat. "Zo gaat dat, maar wat moet ik ermee?" Feyenoord gaat een korte winterstop tegemoet, maar de spelers hebben in ieder geval acht dagen vrij. "Dat is ook wel nodig, want er is sinds juli wat gebeurd met deze groep. Dan weer de één, dan weer de ander", doelt hij op de blessures. "Nu even rust, dan hoeven ze even niet na te denken."

Lees meer over
Eric Botteghin ajax sc Heerenveen Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties