Berghuis: ''We moesten winnen en ik wilde het team helpen''

Berghuis: ''We moesten winnen en ik wilde het team helpen''

Feyenoord heeft het kalenderjaar 2020 afgesloten met een 3-0 zege op sc Heerenveen. Aanvoerder Steven Berghuis was na afloop erg tevreden over wat de ploeg had laten zien. "Hier kunnen we mee vooruit", luidde zijn conclusie.

"Het was een goede overwinning", begon Berghuis tegenover FOX Sports. "Hier kunnen we mee vooruit, vooral het spel. Ik ben er erg blij mee. Het was heel gevarieerd. We hebben veel kansen gecreëerd, ook uit open spel. In de eerste helft maakten we 'm niet, in de tweede wel. Hier kunnen we mee verder."

Berghuis zelf leek niet in actie te kunnen komen, maar stond toch aan de aftrap. "Het was een race tegen de klok. We hebben ook wel een klein risicootje genomen. Tot gisteren had ik m'n twijfels, maar op de laatste training ging het met sprongen vooruit. Ik wilde erbij zijn: we moesten winnen en ik wilde het team helpen." Daarbij speelde hij zelfs de wedstrijd uit. "Ik dacht op een gegeven moment: 'ik moet slim zijn', maar de liefhebber in mij zegt: 'ik kan nog een doelpunt maken'. Het is goed afgelopen."

Nu de laatste wedstrijd van 2020 gespeeld is, wordt Berghuis gevraagd de balans op te maken. "Uiteindelijk was het niet goed genoeg de eerste seizoenshelft, ook door heel veel blessures. Nu Leroy terugkomt en Jens weer een stukje hoger op het veld kan spelen, geeft dat ons ook weer een beetje meer verrassing. Daar kunnen we mee vooruit. Sinisterra komt terug, Bozeník komt terug. Dat zijn goede dingen. Daarom ben ik vooral blij met de manier waarop vandaag. Als je zo speelt, kan het niet anders dan dat je wedstrijden gaat winnen."

Lees meer over
Steven Berghuis Luis Sinisterra sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties