Advocaat: ''We hadden over de hele wedstrijd de controle''

Advocaat: ''We hadden over de hele wedstrijd de controle''

Dick Advocaat is na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse ondanks het resultaat wel tevreden over de prestaties van zijn ploeg. In de tweede helft kreeg Feyenoord veel kansen op de gelijkmaker, maar wilde de bal er niet in. Volgens de trainer dicteerden de Rotterdammers wel de gehele wedstrijd.

"Het was een gevecht", begon Advocaat tegenover FOX Sports. "Dat weet je als je tegen Vitesse speelt. Het is een ploeg met heel veel loopvermogen en een paar zeer creatieve voetballers. Vandaag was er maar één ploeg die het spel dicteerde, zeker in de tweede helft. Dan moeten we vanuit de kansen ook die goal maken."

Advocaat koos voor een 5-3-2-systeem tegen Vitesse, dat zelf ook die formatie hanteert. "We speelden voor het eerst in dit systeem. Dan praat je over Bazoer, die ik een geweldige speler vind. Die weet waar hij moet lopen, maar ik vond hem niet zo dominant als normaal. Dat had met ons elftal te maken. Hetzelfde geldt voor Tannane. Die heb ik vandaag minder gezien, omdat we in duels vrij scherp waren en daardoor over de hele wedstrijd de controle hadden."

Die scherpte ontbrak bij de tegentreffer, toen Senesi een onderschepping miste waarna Openda de goal voor kon bereiden voor Darfalou. "De goal is gewoon een fout van een speler van ons. Hij was te nonchalant in een duel, dan profiteren ze daarvan." Dat is volgens de trainer wel een kritiekpunt in het spel van de Argentijn. "Zijn scherpte kan zeker beter. Het is natuurlijk een uitstekende speler aan de bal, maar defensief zal hij wat scherper moeten worden. Dit was niet eens een kans, als verdediger moet je die bal hebben."

Na rust werd Feyenoord een stuk gevaarlijker dan in de eerste helft. "We gingen nog iets eerder druk zetten en daar hadden zij weinig ideeën over. Daarom is het jammer. Je speelt een vrij aardige wedstrijd tegen een lastige ploeg. Als je zo speelt en zo dominant kan zijn en fysiek de hele wedstrijd de bovenliggende partij bent, die ook conditioneel sterk is... Dat is ook goed om te vertellen, want daar hadden mensen hun twijfels over. Vandaag heb je kunnen zien dat we er goed op staan.

Lees meer over
Vitesse Dick Advocaat Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties