Petrovic over impact overlijden Maradona: ''Als ik Senesi zag…''

Petrovic over impact overlijden Maradona: ''Als ik Senesi zag…''

Diego Armando Maradona is vandaag op zestigjarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. De hele voetbalwereld, en Argentinië in het bijzonder, is in rep en roer. Zeljko Petrovic speelde in seizoen 1991/1992 nog even samen met Maradona en kijkt terug op die tijd. "We hebben nooit samengespeeld zoals hij dat met anderen heeft gedaan, maar ik stond wel mooi elke dag met hem op het trainingsveld."

"Dat alleen al was om nooit te vergeten. Toen hij kwam, veranderde alles. Voorheen reed ik in tien minuten naar de training, daarna deed ik er drie kwartier over en dat kwam doordat iedereen naar de training wilde komen kijken. Want Diego was er. Toen heb ik pas kunnen zien wat die man losmaakt bij mensen", aldus Petrovic tegenover Voetbal International.

"Ik snap dat mensen zeggen: hij vertoonde niet het gedrag dat hoort bij een trainer. Klopt. Maar hij bleef zoals hij is, want hij kon niet anders. Dat was vooral in de wereld een probleem. In Argentinië kijken ze er anders naar. Ik ben er geweest. Er bestaan daar kerken met de afbeelding van Diego. Je gaat straks beelden zien van de begrafenis die je niet kunt geloven. Ik geloof dat het land in nationale rouw zal gaan. Als ik Marcos Senesi zag… God is dood. Zo voelt dat daar."

Lees meer over
Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties