Mark Koevermans niet in de RvC van de Eredivisie CV

Mark Koevermans niet in de RvC van de Eredivisie CV

Algemeen directeur Mark Koevermans zal geen zitting nemen in de raad van commissarissen van de Eredivisie CV. De laatste twee plaatsen in de RvC zullen worden ingenomen door Toon Gerbrands van PSV en Robert Eenhoorn van AZ. De overige drie plekken zijn voor Thijs van Es (FC Utrecht), Manfred Laros (Sparta) en Marco Bogers (VVV-Venlo). Martin van Geel (Willem II) zal ook aanschuiven bij de RvC, maar dan als ‘toehoorder’.

Directeur Jan de Jong zal samen met die zes mannen de Eredivisie CV gaan leiden. Omdat de vier topclubs elkaar niet vertrouwen, en zij twee vertegenwoordigers mochten afvaardigen, besloten PSV en Ajax gezamenlijk een commissaris aan te wijzen (Gerbrands). Feyenoord en AZ besloten in overleg om Eenhoorn namens de top vier in de RvC plaats te laten nemen.

De Telegraaf zet op een rijtje wat de plannen van de Eredivisie CV zijn. "De Eredivisie CV moet commercieel stappen maken, de besluitstructuur van vijfzesde meerderheid voor besluiten moet op de schop en de hoogste Nederlandse voetbaldivisie moet internationaal verkocht worden om zo meer geld in het laatje te krijgen."

Lees meer over
PSV Willem II martin van geel FC Utrecht ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties