Stelling: Het Legioen is te kritisch op de spelersgroep

Stelling: Het Legioen is te kritisch op de spelersgroep

Kritiek op spelers is inherent aan voetbal. Maar wanneer is er sprake van kritiek en wanneer van 'negatief gezeur'? Die vraag stelde Maarten Wijffels deze week in de AD Voetbal Podcast. Hij stelde dat spelers zich in De Kuip minder goed kunnen ontwikkelen omdat er te veel negativiteit rond Feyenoord hangt.

"Wat me bij Feyenoord altijd opvalt is het sentiment bij de club; de voedingsbodem is altijd negatief", merkte de journalist op. "Ik weet niet of je als jonge speler nou beter wordt in zo'n omgeving. Het is niet opbouwend kritisch - dat is prima en dat moet je juist hebben om beter te worden. Maar dat negatieve gezeur, dat zit rond die club en in die club. Zo'n omgeving, waar dat er van nature in zit, word je daar beter van als jonge speler?"

Rob Baan in FC Rijnmond merkt ook op dat Dick Advocaat in zijn ogen veel kritiek krijgt te verwerken. ''De manier waarop hij speelt. Te verdedigd. Geen jeugd de kans geeft. Dat zijn allemaal dingen die hij weerlegt. Meer dan een jaar ongeslagen. Dat is toch fantastisch als je weet hoe hij bij Feyenoord kwam en wat hij heeft overgenomen.''

''Probeer niet aan de negatieve kant te zitten, maar aan de positieve kant'', vervolgt de oud-technisch directeur van Feyenoord. ''Hoe moeilijk het is met deze groep, met deze blessures, met corona. Alle facetten die meespelen gewoon je prestaties kunnen blijven doen. Dan moet je inderdaad hopen dat zo'n twist die zich in de vriendenclub afspeelt dat het ver van het elftal blijft.''

[poll=406]

Is Bannis de toekomstige eerste spits van Feyenoord?
Vorige week werd bezoekers van FR12 gevraagd of ze in Naoufal Bannis in potentie de eerste spits van Feyenoord zagen. De reacties waren verdeeld: van de ruim 6100 stemmen was 42% het eens met de stelling. Een logischerwijs veel genoemde reactie is dat het Legioen Bannis eerst langer aan het werk moet kunnen zien.

Lees meer over
De Kuip Dick Advocaat Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties