Advocaat: ''Groningen speelt in een heel vervelend systeem''

Advocaat: ''Groningen speelt in een heel vervelend systeem''

Trainer Dick Advocaat zag een Feyenoord met twee gezichten tegen FC Groningen. De ploeg won, maar had vooral voor rust erg veel moeite met de bezoekers. "Gelukkig herstelde het zich in de tweede helft, maar in de eerste helft was het niet echt geweldig", vertelde de trainer na afloop aan FOX Sports.

"Ik moet ook eerlijk zeggen: Groningen speelt een heel vervelend systeem", begon Advocaat. "4-2-2-2. Dan moet je keuzes maken: mee naar binnen of niet? Daar hadden we de eerste helft moeite mee. Het is makkelijker als je alles tegenover elkaar hebt staan in een 4-3-3." In de rust besloot Advocaat zijn elftal iets te wijzigen. "Ik haalde Diemers eruit en zette een man (Teixeira, red.) achter de spits. Dat is toch wel een heel goede voetballer."

Uiteindelijk was het Lutsharel Geertruida die uit een corner de openingstreffer binnenkopte. Advocaat is lovend over de jonge verdediger. "Je hoort hem nooit klagen als hij niet speelt en doet altijd z'n stinkende best, waar hij ook speelt."

Lees meer over
FC Groningen Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties