Buijs: ''Feyenoord blijft wel altijd iets bijzonders''

zondag 8 november 2020 11:44 21.960 keer bekeken 64 reacties Pro Shots

Feyenoord neemt het vanmiddag op tegen het FC Groningen van trainer Danny Buijs. Als speler doorliep Buijs de jeugdopleiding van de Rotterdammers en speelde hij tussen 2006 en 2009 in Feyenoord 1. Een ontmoeting met zijn oude liefde blijft dan ook bijzonder.

"Ik was een mega-supporter vroeger", vertelde Buijs aan De Telegraaf. "Ik ging jarenlang op zondagochtend al naar Varkenoord met vrienden. Daar ging iedereen eerst drinken en eten. Dan de oversteek naar het stadion. Machtige middagen. Zo'n supporter ben ik nu niet meer, maar vergeten doe je het niet."

"Feyenoord blijft op een of andere manier wel altijd iets bijzonders. Omdat ik er vanaf mijn negende tot mijn negentiende heb rondgelopen. Van de jeugd naar de amateurs, van de amateurs naar de profs en via Excelsior en Groningen naar het eerste elftal. Ik heb de jonge Georginio Wijnaldum zien komen als 16-jarige bij de A-selectie. In mijn huis hangt één voetbalshirt en dat is van hem. Dat kocht ik bij een veiling - Vrienden van Feyenoord - omdat ik wat terug wilde doen voor de club waar ik veel aan te danken had."

Ondanks zijn gevoelens voor de club, is het niet per se een droom voor Buijs om ooit als trainer bij Feyenoord aan de slag te gaan. "Ik wil vooral een heel goede trainer worden. Bij FC Groningen kan ik nog stapjes zetten. Ik hoef niet per se in De Kuip te werken en pin me niet vast op clubs."

Gerelateerd nieuws
64 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 20 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 447 mensen actief, waarvan 153 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved