Haps: ''Ik heb aangegeven dat linksback echt mijn positie is''

Haps: ''Ik heb aangegeven dat linksback echt mijn positie is''

Ridgeciano Haps maakte bij de 3-1 overwinning op CSKA Moskou alweer zijn vierde treffer van het seizoen. Tegen de Russen speelde hij als linksbuiten. Haps gaf achteraf tegenover RTL 7 aan dat die positie, ondanks dat hij er scoorde, niet zijn voorkeur heeft.

"Linksback is mijn nummer één positie", begint Haps na de wedstrijd. "Maar op dit moment hebben het team en de trainer me nodig op linksbuiten. Dan doe ik dat ook honderd procent, met alle liefde. Ik heb de trainer gisteren gesproken en aangegeven dat linksback echt mijn positie is. Eerst was hij daar niet blij mee. Wat er gezegd is? Dat is tussen mij en de trainer. Ik had mijn mening gegeven, daarop heeft hij geantwoord. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat ik linksbuiten zou spelen."

"Ik als voetballer heb ook mijn ambitie", hint Haps op een plek in het Nederlands elftal. "Op linksback kom ik beter uit de verf. Dat is echt mijn positie, maar ik kan ook linksbuiten, of in een 5-3-2. Dat is alleen maar goed." Over die eventuele oproep voor Oranje wil Haps niks kwijt dat hij niet al gezegd heeft. "Ik moet het gewoon bij Feyenoord blijven laten zien. Meer kan ik ook niet doen."

Waarom tegen CSKA Moskou wel lukte wat tegen andere - op papier zwakkere tegenstanders niet lukte, weet Haps niet. "Dat is moeilijk te verklaren. We zijn elke week goed voorbereid op de wedstrijd. De afgelopen drie wedstrijden begonnen we slap. Het is heel moeilijk om dat om te keren. Vandaag is dat goedgekomen. We leverden heel veel energie en strijd, dat hoort bij Feyenoord. En ook nog eens mooi voetbal."

Lees meer over
Ridgeciano Haps
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties