Advocaat: ''Die man was een drama, maar wij ook''

Dick Advocaat wil de schuld van de ruime nederlaag tegen Wolfsberger FC niet volledig aan scheidsrechter Srdjan Jovanovic geven. De Rotterdammers gingen met 1-4 onderuit, mede door drie gemakkelijk gegeven strafschoppen. De trainer wijst erop dat zijn ploeg ook dramatisch begon aan de wedstrijd.

"Die man was een drama", reageert de trainer in gesprek met de NOS. "Maar in de eerste helft waren wij ook slecht. Als je zo matig aan een wedstrijd begint en je krijgt dit soort penalty's tegen, dan helpt dat niet om in je spel te komen. Ik maak mij het meeste zorgen om hoe wij de eerste helft speelden: individueel en als team. In de tweede helft zag ik een heel ander elftal, qua voetbal."

Bryan Linssen, Lutsharel Geertruida en Steven Berghuis kregen grote mogelijkheden. "Dan moet je terugkomen tot 2-2 en zelfs uitlopen naar 3-2. Dat zijn ballen die op dit niveau moeten zitten. Waar het dan aan ligt dat die er niet in gaan? Dat weet ik wel, maar dat ga ik niet aan de media vertellen. Dat houd ik intern.''