Toornstra: ''We brachten Sparta onnodig in de wedstrijd''

Toornstra: ''We brachten Sparta onnodig in de wedstrijd''

Jens Toornstra pakte zondagmiddag in de derby tegen Sparta een gele kaart na een overtreding op Harroui. In de media werd achteraf over rood gesproken. Na afloop kreeg de Feyenoorder zelf de beelden te zien.

"Rood, ja?", is Toornstra's eerste reactie als hij bij FOX Sports met zijn overtreding geconfronteerd wordt. "Ik vang hem op en haal de counter eruit. Het was niet bewust om hem pijn te doen. Ik zie de beelden nu voor het eerst. Voor mijn gevoel ving ik hem meer op dan hier te zien is. Het was geen doorgebroken speler. Geel is prima dan, toch? Het lijkt hier harder dan ik op het moment zelf dacht."

Over de wedstrijd zelf is Toornstra logischerwijs kritisch. "In de eerste helft hadden we meer overwicht dan in de tweede. We creëerden meer kansen, misschien moest je wel met 2-0 rusten. In de tweede helft brengen we ze onnodig in de wedstrijd door veel slordige passes. Zij krijgen heel veel ruimte en hadden in de laatste seconden zelfs 2-1 kunnen maken. We hebben dit aan onszelf te danken."

"Het was lastig", gaat de middenvelder verder. "Zij speelden met vijf achterin, dat is sowieso iets anders spelen. We speelden heel slordig, ik denk omdat we iets te snel vooruit wilden iedere keer. De ruimtes waren nog niet groot genoeg om die te bespelen. Ik denk dat we nog iets vaker van kant moesten wisselen voor we vooruit gingen."

Lees meer over
martin van geel Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties