Toornstra: ''We brachten Sparta onnodig in de wedstrijd''

zondag 18 oktober 2020 14:27 15.265 keer bekeken 92 reacties Pro Shots

Jens Toornstra pakte zondagmiddag in de derby tegen Sparta een gele kaart na een overtreding op Harroui. In de media werd achteraf over rood gesproken. Na afloop kreeg de Feyenoorder zelf de beelden te zien.

"Rood, ja?", is Toornstra's eerste reactie als hij bij FOX Sports met zijn overtreding geconfronteerd wordt. "Ik vang hem op en haal de counter eruit. Het was niet bewust om hem pijn te doen. Ik zie de beelden nu voor het eerst. Voor mijn gevoel ving ik hem meer op dan hier te zien is. Het was geen doorgebroken speler. Geel is prima dan, toch? Het lijkt hier harder dan ik op het moment zelf dacht."

Over de wedstrijd zelf is Toornstra logischerwijs kritisch. "In de eerste helft hadden we meer overwicht dan in de tweede. We creëerden meer kansen, misschien moest je wel met 2-0 rusten. In de tweede helft brengen we ze onnodig in de wedstrijd door veel slordige passes. Zij krijgen heel veel ruimte en hadden in de laatste seconden zelfs 2-1 kunnen maken. We hebben dit aan onszelf te danken."

"Het was lastig", gaat de middenvelder verder. "Zij speelden met vijf achterin, dat is sowieso iets anders spelen. We speelden heel slordig, ik denk omdat we iets te snel vooruit wilden iedere keer. De ruimtes waren nog niet groot genoeg om die te bespelen. Ik denk dat we nog iets vaker van kant moesten wisselen voor we vooruit gingen."

Gerelateerd nieuws
92 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 41 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 1588 mensen actief, waarvan 372 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved