''De verdediging van Feyenoord is niet minder dan die van Ajax''

vrijdag 9 oktober 2020 17:34 66.860 keer bekeken 141 reacties Pro Shots

Het is de interlandperiode en dat betekent dat de internationals van Feyenoord zijn uitgevlogen naar hun nationale elftallen. De ploeg van Dick Advocaat, die vorige week met 1-4 van Willem ll won, staat op dit moment bovenaan in de Eredivisie. Tijdens de gewonnen wedstrijd in Tilburg maakte vooral het centrale duo Senesi - Spajic een goede indruk.

Met de goede start van de Rotterdammers zijn veel supporters optimistisch gestemd. Ook de mannen van RTV Rijnmond hebben er vertrouwen in. ''PSV heeft vooral in de laatste fase van de transferperiode flink geïnvesteerd. Ik heb wel mijn vraagtekens over hoe fit en inzetbaar de aanwinsten zijn, vooral bij Götze'', begint Dennis van Eersel. ''Van Ginkel ook. Vooral in de verdediging vind ik PSV, en vooral in de breedte, erg matig. Dat is ook met de speelstijl die hanteert Schmidt erg risicovol. Ik vind dat Feyenoord de beste verdediging van Nederland heeft. Bij Ajax vind ik de verdediging ook de zwakste linie.''

''Dat komt omdat ze op andere plekken in het veld beter zijn. Dat wil niet zeggen dat ze een slechte verdediging hebben. Ik denk dat de verdediging van Feyenoord niets onder doet voor die van Ajax. Ik moet zeggen dat ik wel verrast werd door Spajic in Tilburg. Hij heeft negen maanden niet gevoetbald en stond er meteen. Dat was erg positief'', aldus Frank Stout.

''Ik heb al met Spajic gesproken. Zijn tijd in België helpt hem om hier te acclimatiseren. Hij vond het zelf wel mooi dat hij hier, voordat hij ook maar een bal had aangeraakt, bekend stond als een sloper. Advocaat vond dat iets minder, maar Spajic vond het geen probleem. Toch viel tijdens de wedstrijd in Tilburg Steven Berghuis me wederom weer positief op. Er speelde zoveel rond hem in en rondom de club, bleef hij wel of bleef hij niet. Hij maakt weer twee goals, is topscorer van de Eredivisie en was de beste man van Oranje tegen Mexico. Hij is voor mij de Feyenoorder van de week'', aldus Van Eersel. 

Ook wordt er gesproken over de situatie van Justin Bijlow bij het Nederlands elftal. De talentvolle keeper steekt al lange tijd in een goede vorm maar kon niet op een uitnodiging rekenen van de nieuwe bondscoach Frank de Boer. ''Bijlow moet het eerst maar eens over een langere periode laten zien'', antwoordde de bondscoach nadat hij werd gevraagd waarom de keeper niet was geselecteerd. 

''Toen ik dat hoorde gingen mijn haren echt overeind staan. Dat vind ik zo selectief en kul-argument. Perr Schuurs zit er toch ook bij? Waarom geldt dat voor hem dan niet? Daar kan ik heel slecht tegen. Ik ben ervan overtuigd dat het met De Boer bij Oranje één groot fiasco gaat worden'', sluit Stout af. 

Gerelateerd nieuws
141 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 55 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 855 mensen actief, waarvan 237 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved