Spajić: ''Ik ben ervaren, weet wat ik doe op het veld''

Spajić: ''Ik ben ervaren, weet wat ik doe op het veld''

Uroš Spajić maakte tegen Willem II zijn debuut voor Feyenoord en deed dat foutloos, zelfs terwijl het zijn eerste wedstrijd in tien maanden was. Die laatste wedstrijd was op 12 december 2019 met een 3-0 verlies van zijn werkgever FK Krasnodar tegen Getafe. "Daarna besloten we mijn enkel schoon te laten maken."

"Het herstel duurde langer dan verwacht, daarna kwam COVID-19 en dus speelde ik tien maanden geen echte wedstrijd. In de tussentijd raakte ik ook uit beeld als basisspeler bij FK Krasnodar. Dat verraste me, want ik was een van de aanvoerders daar. Als we die enkel niet hadden laten schoonmaken, was ik misschien helemaal nooit bij Feyenoord terechtgekomen. Het leven zit vol verrassingen", aldus Spajić in het Algemeen Dagblad.

Spajić is daadwerkelijk een speler van geen woorden maar daden. "Lekker even vertellen waar je goed in bent en hoe je speelt, dat vind ik helemaal niks. Op het veld moet het gebeuren, daar kunnen mensen zien wat je echt waard bent. Ik heb geen trek in een discussie over mijn kwaliteiten of iets dergelijks. Dat ik dit vind en zij dat. Ik heb één wedstrijd gespeeld. Fysiek was ik in orde en als mensen vonden dat ik opvallend rustig bleef: ik heb veel ervaring en veel grote wedstrijden gespeeld. Ik heb gedaan wat er van mij werd gevraagd", zo vervolgt de verdediger. "Maar ik weet ook dat het nog maar een start was. Dat ik zeker nog niet in mijn grootste vorm ben, daar had ik te lang niet voor gespeeld.''

Spajić wordt regelmatig als een 'slager' omschreven. "Maar wie de moeite heeft genomen om mijn hele loopbaan te bekijken, weet dat het al lang achter mij ligt. Ik ben ervaren, weet wat ik doe op het veld. Ik ben hier om te verdedigen. Dat lukte tegen Willem II, daar gaven we niets weg, maar we zijn pas net begonnen.''

Lees meer over
Willem II
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties