Advocaat wil versterking: ''Ze zitten niet echt op mijn lijn''

Advocaat wil versterking: ''Ze zitten niet echt op mijn lijn''

Dick Advocaat benadrukt op de persconferentie van vrijdagmiddag nog maar eens dat hij graag nog een versterking zou zien bij Feyenoord. Nu Nicolai Jørgensen opnieuw geblesseerd is geraakt, is Robert Bozeník de enige optie die de trainer nog heeft in de spits. Hij weet echter ook dat het geld er niet is om de transfermarkt op te gaan.

"Ik vind het ernstig", zegt Advocaat over het feit dat Jørgensen voor de zoveelste keer geblesseerd is. "Maar het schijnt intern niet ernstig te zijn, want het kan niet. Ze hebben geen geld, ook niet om te huren. Alleen als wij iemand weg doen, zou er wat los komen om iets te doen. Het bestuur heeft aan alle kanten geprobeerd om het elftal bij elkaar te houden, maar om sterker te worden moet je sterkere spelers halen. Het elftal ziet er straks best aardig uit, maar dat heeft even tijd nodig. Met de vele blessures die Jørgensen heeft, zou het wel handig zijn om een spits erbij te halen. Zo zou ik denken, maar ze zitten niet erg op mijn lijn."

Over de tactiek kan in elk geval geen misverstand meer bestaan. Na de duels met FC Twente en ADO in De Kuip zou er sprake zijn van een onenigheid tussen de spelers en de trainer over de manier van spelen, iets dat Advocaat uit de wereld hielp. ''Intern hebben we nooit discussie gehad over de speelwijze. Wel merkte ik tijdens wedstrijden dat spelers het misschien anders interpreteerden. Daar ben ik op ingesprongen.''

Lees meer over
De Kuip Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties