''Ondanks alle tegenslag niet opgegeven en dat zal straks blijken ook''

''Ondanks alle tegenslag niet opgegeven en dat zal straks blijken ook''

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar Sven van Beek heeft een uitstekende periode gekend bij Feyenoord. Niet alleen verdedigend, maar ook zijn doelpunt tegen Ajax en zijn al-of-niet-kopdoelpunt tegen Standard Luik in de groepsfase van de Europa League zullen veel supporters zichzelf nog herinneren. De laatste jaren komt de verdediger echter vooral in het nieuws door eigen doelpunten en blessureleed. Deze week zette Van Beek, wederom, zijn eerste stappen op het trainingsveld en hij weet van geen opgeven. "Ik ben een clubjongen, liep hier rond toen we diep in de problemen zaten en ook toen we er uitkropen. Ik heb hier alles meegemaakt."

"Ik heb eigenlijk altijd pijn gehad, maar voor het eerst in jaren heb ik echt gevoel dat ik die fase achter me heb gelaten. Niemand verwacht meer iets van mij, ik probeer er zelf ook voorlopig zonder verwachtingen in te staan. Maar toch, er is gezegd dat ik weer zes maanden niet zou kunnen spelen. Daar heb ik één antwoord op: ik ben veel sneller terug", aldus Van Beek in het Algemeen Dagblad.

Uroš Spajić is inmiddels aangetrokken als vervanger van de 26-jarige Van Beek en dat verbaast de verdediger helemaal niet. "Dat zou ik ook doen. Bovendien speelde ik vorig seizoen ook nauwelijks. Feyenoord is een grote club en moet verder als er spelers geblesseerd afhaken." Inmiddels is Van Beek weer pijnvrij, maar dat was in de voorbereiding van het nieuwe seizoen wel anders. Hij dacht dat de lichamelijke klachten er nu eenmaal bijhoorden, deed juist extra zijn best en verbeet de pijn. "Ik wilde mijn kans pakken, maar toch wist ik dat het niet goed zat. Als het dan weer misgaat, voel je jezelf zó slecht. Schaamte? Ook wel, ja. Dat je denkt: daar ga ik weer. Maar al snel wist ik: ik geef niet op, nooit", zo vervolgt Van Beek. "Het is nog niet te laat. De periode van pech is eens voorbij en ik heb nog wat jaren voor de boeg.''

De sociale media zullen voorlopig niet uit gaan blinken in vriendelijkheid: haat en nijd zullen er nog lange tijd aan verbonden blijven. Toch viel het op dat Van Beek na zijn zoveelste blessure wel hele grote bakken met kritiek over zich heen kreeg. "Als je net komt kijken als profvoetballer lees je alles. Dan ben je trots als mensen iets positiefs over je te melden hebben. maar die fase ligt al ver achter mij. Als je leest wat er doorgaans anoniem over je wordt geschreven, schrik je. Alsof ik een aansteller ben. Ik heb me daar snel voor afgesloten, het helpt je niet verder. Maar ik heb ook familie en vrienden, die krijgen dingen mee."

"Het is allemaal anders gelopen dan ik mezelf jaren geleden had voorgesteld toen ik in 2013 debuteerde in de hoofdmacht. Ik ontwikkelde mezelf, voelde me steeds sterker", zo vertelt Van Beek over zijn voortvarende start in De Kuip. "Maar het is nog niet voorbij. Mijn toekomst? Ik ben niet achterlijk, ik weet dat clubs meer dan ooit kijken naar statistieken. En ik heb de laatste jaren nauwelijks gespeeld. Maar dat is voor later, nu wil ik lekker trainen en fit worden. Maar laat ik dit zeggen: ik heb ondanks alle tegenslag niet opgegeven en dat zal straks blijken ook. Niemand verwacht meer iets van mij en vanuit die positie voelt het op dit moment, voor even dan, zo slecht nog niet.''

Lees meer over
De Kuip Sven van Beek ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties