De Zingende Buschauffeurs presenteren nieuw lied

De Zingende Buschauffeurs presenteren nieuw lied

Rotterdam en Trots, beter bekend onder de naam 'De Zingende Buschauffeurs', hebben een nieuw nummer gemaakt. Waar hun bekendste nummer, 'Mijn Feyenoord' (gebaseerd op 'Sweet Caroline' van Neil Diamond), vooral positief en vrolijk was, daar geldt dat niet voor hun nieuwe nummer. Deze keer hebben De Zingende Buschauffeurs het nummer 'Het Dorp' van Wim Sonneveld onder handen genomen, bedoeld om de supporter in deze tijden een hart onder de riem te steken.

Leadzanger Aad van Hemert vreest dat De Kuip de rest van het jaar leeg blijft, iets waar hij erg tegen opziet. "Je kijkt daar gewoon de hele week naar uit. Als je weet dat je zondag naar de Kuip toe gaat, dan begint die spanning al. Die sfeer met al die supporters bij elkaar. Dat kan je niet beschrijven als je dat gevoel niet kent."

Het nummer is dan ook niet al te opbeurend. "Het is een beetje triest, maar dat is ook wel een beetje de tijd waar we in zitten. Het eindigt wel positief: 'Wat er ook gebeurt, we komen terug.' Het zal op een gegeven moment zo zijn dat die hele Kuip weer vol zit", aldus Van Hemert op RTV Rijnmond.

Zoals gebruikelijk gaan de opbrengsten naar het bekende goede doel. "We hebben een sms-actie. SMS SOPHIA naar 4333 en dan doneer je eenmalig twee euro. De kroegen gaan eerder dicht, dus dan houd je ook wat geld over. Dus ik zou zeggen: een biertje minder en dan twee euro naar het Sophia."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties