Van Persie: ''Minder streng zijn in de beoordeling van spelers''

dinsdag 29 september 2020 07:00 73.840 keer bekeken 95 reacties Pro Shots

De volgende thuiswedstrijd van Feyenoord is op 18 oktober tegen Sparta: twintig dagen nadat de nieuwe coronamaatregelen, die voor de komende drie weken gelden, aangekondigd zijn. Het lijkt dus al zeker dat de wedstrijd zonder publiek gespeeld gaat worden. Robin van Persie zat afgelopen zondag in het stadion en was er getuige van dat de supporters zich daar meer dan voorbeeldig gedroegen, al maakte dat achteraf dus niks uit. "In De Kuip deden de supporters het zondag fantastisch."

"Ik zat er met mijn zoon en ik betrapte me erop dat we onbewust werden meegenomen door momenten van spanning. Als een wedstrijd boeit, leef je jezelf uit. Bij Feyenoord had ik steeds zo’n stemmetje in mijn hoofd, dat zei: gewoon kijken en rustig blijven", aldus Van Persie in zijn column in De Telegraaf.

"Dat stemmetje hadden de meeste mensen kennelijk. Het ging er heel netjes aan toe, terwijl er genoeg gebeurde waardoor de Feyenoord-fans zich onder andere omstandigheden flink zouden roeren. Maar ze hielden zich in toen Justin Bijlow door toedoen van de VAR opnieuw op de lijn moest gaan staan om een penalty, die hij al had gekeerd, te laten nemen. Het werd 2-2 en dus was het een cruciaal moment in de wedstrijd. Ik vond dat een compliment waard voor het publiek."

Het is volgens de oud-Feyenoorder dan ook niet vreemd dat de wedstrijden in de Eredivisie tot nu toe minder vermakelijk zijn dan verwacht. "De competitie is net op weg en het was al duidelijk dat we als gevolg van de coronacrisis naar een ander soort wedstrijden kijken. De ruim zes maanden dat er niet werd gevoetbald heeft zijn invloed gehad op veel spelers. Je kunt het bijna vergelijken met een speler die er door een blessure maanden uit is geweest. Die heeft moeite om in zijn ritme te komen. Als je de enige bent, word je gedekt door je collega’s in zo’n eerste periode. Alleen is het nu niet één speler, maar een hele club die zogenaamd geblesseerd is geweest."

Van Persie pleit er daarom ook voor om spelers in deze fase van de competitie minder hard te beoordelen dan normaal gesproken gebeurt. "Het is niet reëel om nu te verwachten dat alle ploegen de sterren van de hemel spelen. Eigenlijk moeten tv-kijkers en media, die ploegen beoordelen, voorlopig met een iets ander oog kijken. Je moet minder streng zijn in de beoordeling van spelers. Dit is voor hele elftallen echt een herstelfase. Niemand moet de impact van zoveel maanden niet spelen onderschatten. En nu het wel weer op gang is gekomen, gebeurt dat ook nog eens zonder supporters in het stadion."

Gerelateerd nieuws
95 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 746 mensen actief, waarvan 228 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved