Advocaat: ''Er waren er een paar die te weinig brachten''

zaterdag 12 september 2020 22:15 45.950 keer bekeken 147 reacties Pro Shots

Feyenoord is het seizoen begonnen met een 0-2 overwinning bij PEC Zwolle. Ondanks het resultaat was trainer Dick Advocaat niet helemaal tevreden met wat zijn ploeg heeft laten zien.

"De eerste tien, twaalf minuten speelden we goed. Daarna moet je compacter spelen en niet drie naar voren jagen en de rest naar achter laten lopen", begint Advocaat zijn analyse tegenover FOX Sports. "Die drie moeten dan naar achter, dan zet je het vast. Dat deden we in de tweede helft. Toen hebben we de tegenstander ook niet meer voor de goal gezien."

"Ik heb dat in de rust ook gezegd", gaat Advocaat verder. "Onze aanvallers stonden vrij hoog. Wij weten dat we defensief niet de beste middenvelders hebben, het zijn aanvallend ingestelde spelers. Het liefst wil ik ook vroeg storen, maar we hebben vorig jaar bewezen dat we dat niet in ons hebben. Zak dan een beetje terug en wacht tot je de kans krijgt. We hebben genoeg voetballende kwaliteiten om dan op een gegeven moment die wedstrijd uit te spelen."

Hoewel hij geen namen noemt, was de oefenmeester ook over een aantal spelers individueel niet helemaal tevreden. "Het grote probleem vandaag was dat te veel spelers niet in de wedstrijd zaten. Dan kan je blijven schreeuwen, maar dat helpt niet. Ik vond Diemers goed spelen, Steven had goede momenten - maar had ook nog twee goals meer kunnen maken - en de achterhoede deed het redelijk. Maar er waren er ook een paar die te weinig brachten." 

Gerelateerd nieuws
147 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 49 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74759 leden - Op dit moment zijn 1008 mensen actief, waarvan 208 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved