Eljero Elia tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

Eljero Elia tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

Eljero Elia heeft een nieuwe club gevonden. De oud-Feyenoorder gaat vanmiddag voor twee seizoenen tekenen bij FC Utrecht en maakt transfervrij de overstap van Istanbul Basaksehir.

Dit meldt De Telegraaf. FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren en technisch directeur Jordy Zuidam hebben de afgelopen weken gesprekken gevoerd met de 33-jarige aanvaller en hem overtuigd van de plannen in de Domstad. FC Utrecht wil aankomend seizoen de top vier aanvallen en wist eerder al de 26-jarige Mimoun Mahi te strikken.

Elia vertelt in gesprek met het Algemeen Dagbald waarom hij de stap maakt naar FC Utrecht. ''Hun toekomstplannen, welke spelers ze willen halen en voor ogen hebben, dat ze willen aanhaken bij de top drie à vier. Een team met veel balbezit dat dominant wil spelen, past bij mij. Utrecht groeit daarnaartoe. Vorig jaar hebben ze bewezen van iedereen te kunnen winnen, maar ook van iedereen te kunnen verliezen. Als we stabieler worden, kunnen we hoger eindigen dan vorig jaar.''

In totaal speelde Elia in twee seizoenen bij Feyenoord 55 competitiewedstrijden, waarin hij zeventien doelpunten maakte. Hij won met de Rotterdammers de KNVB Beker en werd landskampioen. De aanvaller kwam eerder uit voor Başakşehir, Southampton, Werder Bremen, Juventus, Hamburger SV, FC Twente en ADO Den Haag en gaat nu waarschijnlijk zijn carrière afsluiten bij FC Utrecht.

Lees meer over
FC Utrecht ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties