''Iedereen kan zien dat er er nog versterkingen bij moeten''

''Iedereen kan zien dat er er nog versterkingen bij moeten''

Feyenoord speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen FC Twente in De Kuip en kwam niet goed voor de dag. De Rotterdammers hadden moeite om het spel te maken. Volgens Feyenoord-trainer Dick Advocaat brengen de huidige jeugdspelers nog niet wat ze moeten brengen en hij vraagt wederom om versterking.

''Iedereen kan zien dat er er nog versterkingen bij moeten. De jeugdspelers kunnen nog niet brengen wat de vertrokken spelers hadden", zegt Advocaat in gesprek met RTV Rijnmond. "Maar dat weet het bestuur ook. En zij willen ook, maar het is moeilijk om ze te halen met weinig geld."

Supporters werden niet verwend vandaag. ''Ik kan me goed voorstellen dat ze kritisch zijn. Het was van beide kanten niet geweldig. De omstandigheden waren dat ook niet. We moeten het vooral bij onszelf zoeken. We spelen nog steeds met mix-elftallen en dat gaat vanaf nu veranderen.''

''Ik vind dat onze critici nu niet met allerlei tactische ideeën moeten komen: daar moeten ze mee komen als je met een volledig elftal speelt. Ze gaan nu een oefenwedstrijd beoordelen die voor ons alleen maar belangrijk is om weer wat meer wedstrijdritme te krijgen en niet voor al het andere.''

''Het belangrijkste is dat we allemaal fysiek goed zijn en daarna moeten we verder'', vervolgt de trainer. ''De volgende wedstrijd is tegen Dortmund en dan beginnen we gelijk met het idee dat we hebben.'' Steven Berghuis is er tegen Dortmund nog niet bij. De aanvaller sluit een week later weer aan.

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties